:

Szerző: roberto

2002. november 4. 17:05

Kitiltották a Windows 2000-et a University of California egyik hálózatából

Az Egyesült Államok legjelentősebb felsőoktatási lapja, a The Chonicle of Higher Education , ma arról számolt be, hogy a University of California Santa Barbara-i campusában megtiltották a bentlakó hallgatóknak két Microsoft operációs rendszer, a Windows NT 4.0 és a Windows NT 2000 használatát. Az egyetem műszaki munkatársai által kiadott indoklás szerint az előző felsőoktatási évben több száz olyan probléma merült fel a bentlakók által használt hálózatban, amelyért a Windows 2000 volt a felelős. A hálózatot számos alkalommal le kellett állítani vírusok, férgek és DoS (Denial of Service) támadások miatt, amelyek kiindulópontjai a nem biztonságos számítógépek voltak.

Az Egyesült Államok legjelentősebb felsőoktatási lapja, a The Chonicle of Higher Education, ma arról számolt be, hogy a University of California Santa Barbara-i campusában megtiltották a bentlakó hallgatóknak két Microsoft operációs rendszer, a Windows NT 4.0 és a Windows NT 2000 használatát. Az egyetem műszaki munkatársai által kiadott indoklás szerint az előző felsőoktatási évben több száz olyan probléma merült fel a bentlakók által használt hálózatban, amelyért a Windows 2000 volt a felelős. A hálózatot számos alkalommal le kellett állítani vírusok, férgek és DoS (Denial of Service) támadások miatt, amelyek kiindulópontjai a nem biztonságos számítógépek voltak.

A hálózat 3800 számítógépe közül csupán 200 futtatott tavaly Windows 2000-et, mégis ezekkel volt a legtöbb biztonsági probléma, nyilatkozta Curtis Kline, a hálózat koordinátora. Kline szerint a legtöbb gondot a kijátszható alapértelmezett biztonsági beállítások okozzák, az egyetem egyébként a Windows XP-t ajánlja hallgatóinak, mert azt szerintük könnyebb és egyszerűbb helyesen beállítani.

John DuBois, a Microsoft oktatási megoldásokkal foglalkozó csoportjából, úgy véli, hogy az intézmény problémáit a hálózat felépítésében kell keresni, és nem az operációs rendszerben, ugyanis a bentlakó hallgatók számára nyílt internetet biztosítanak. DuBois szerint egyetemnek "olyan problémái vannak, amelyek bármilyen nyílt hálózatban felbukkannak".

A teljes cikk a chronicle.com-on olvasható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.