Szerző: roberto

2002. november 4. 17:05

Kitiltották a Windows 2000-et a University of California egyik hálózatából

Az Egyesült Államok legjelentősebb felsőoktatási lapja, a The Chonicle of Higher Education , ma arról számolt be, hogy a University of California Santa Barbara-i campusában megtiltották a bentlakó hallgatóknak két Microsoft operációs rendszer, a Windows NT 4.0 és a Windows NT 2000 használatát. Az egyetem műszaki munkatársai által kiadott indoklás szerint az előző felsőoktatási évben több száz olyan probléma merült fel a bentlakók által használt hálózatban, amelyért a Windows 2000 volt a felelős. A hálózatot számos alkalommal le kellett állítani vírusok, férgek és DoS (Denial of Service) támadások miatt, amelyek kiindulópontjai a nem biztonságos számítógépek voltak.

Az Egyesült Államok legjelentősebb felsőoktatási lapja, a The Chonicle of Higher Education, ma arról számolt be, hogy a University of California Santa Barbara-i campusában megtiltották a bentlakó hallgatóknak két Microsoft operációs rendszer, a Windows NT 4.0 és a Windows NT 2000 használatát. Az egyetem műszaki munkatársai által kiadott indoklás szerint az előző felsőoktatási évben több száz olyan probléma merült fel a bentlakók által használt hálózatban, amelyért a Windows 2000 volt a felelős. A hálózatot számos alkalommal le kellett állítani vírusok, férgek és DoS (Denial of Service) támadások miatt, amelyek kiindulópontjai a nem biztonságos számítógépek voltak.

A hálózat 3800 számítógépe közül csupán 200 futtatott tavaly Windows 2000-et, mégis ezekkel volt a legtöbb biztonsági probléma, nyilatkozta Curtis Kline, a hálózat koordinátora. Kline szerint a legtöbb gondot a kijátszható alapértelmezett biztonsági beállítások okozzák, az egyetem egyébként a Windows XP-t ajánlja hallgatóinak, mert azt szerintük könnyebb és egyszerűbb helyesen beállítani.

John DuBois, a Microsoft oktatási megoldásokkal foglalkozó csoportjából, úgy véli, hogy az intézmény problémáit a hálózat felépítésében kell keresni, és nem az operációs rendszerben, ugyanis a bentlakó hallgatók számára nyílt internetet biztosítanak. DuBois szerint egyetemnek "olyan problémái vannak, amelyek bármilyen nyílt hálózatban felbukkannak".

A teljes cikk a chronicle.com-on olvasható.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 09:43

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.