Szerző: roberto

2002. október 31. 20:29

Lycoris Desktop/LX: újabb linuxos ajánlat a Wal-Mart kínálatában

[Lycoris.com, CNET] A Wal-Mart, az Egyesül Államok és egyben a

[Lycoris.com, CNET] A Wal-Mart, az Egyesül Államok és egyben a világ legnagyobb kiskereskedelmi hálózata ez év elején kezdett el a Microtel Computer Systems által összeállított olcsó PC-ket kínálni. A kezdetben 299 dollárért kínált, AMD Duron processzorral szerelt rendszereket szeptemberben "megelőzték" a 199 dolláros, VIA C3 processzorral szerelt, LindowsOS-t futtató számítógépek.

A monitor nélküli konfigurációkat operációs rendszerrel és anélkül is meg lehet vásárolni, az előtelepített operációs rendszerrel szállított számítógépek közül a legolcsóbbak LindowsOS tartalmaznak, a 400-700 dolláros sávban pedig Mandrake Linux kereskedelmi változatát futtató gépekkel is találkozhatunk.

A Wal-Mart a kínálatába most egy újabb Linux-disztribúciót, a redmondi Lycoris által összeállított Desktop/LX asztali rendszert is felvette. A korábban Redmond Linux Corp. néven működő Lycorist egyébként a Microsoft egy volt alkalmazottja alapította, termékük most a Microsoft Windows egyik vetélytársa.

Jason Spisak, a cég marketingigazgatója a hír kapcsán elmondta, hogy "Nem undorodunk úgy a Windowstól, ahogy sok Linux fanatikus [...]. Nekünk tetszik, amit a Microsoft készített, úgy gondoljuk, rengeteg nagyszerű újdonsággal álltak elő. A különbség annyi, hogy a mi szoftverünk nyílt forráskódú, nincs mit rejtegetnünk".

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról