Szerző: roberto

2002. október 30. 11:03

A SuSE jövőre két üzleti desktop rendszerrel fog jelentkezni

[SuSE] A SuSE egyesült államokbeli leányvállalata

SuSE Linux[SuSE] A SuSE egyesült államokbeli leányvállalata tegnap bejelentette, hogy a kaméleonból két újabb vállalati változat jelenik meg 2003 első negyedévében. A bejelentés egyben egy többlépcsős kampány kezdete is, amely a SuSE Linux, mint asztali operációs rendszer vállalati használatát propagálja.

A kis- és középvállalatok számára készülő SuSE Linux Office Desktop a tervek szerint 2003 januárjában jelenik meg, míg a a nagyvállalati igényekhez szabott SuSE Linux Enterprise Desktop az első negyedévben várható. Az Office Desktop használata a bejelentés szerint nem igényel előzetes linuxos tapasztalatot, és lehetővé teszi az olyan megszokott alkalmazások használatát is, mint amilyenek a Microsoft Office termékcsalád tagjai.

A Windows-kompatibilitást egyébként a CodeWeavers Inc. CrossOver termékei biztosítják a SuSE Office Desktop számára, ugyanakkor a disztribúció része lesz a Sun StarOffice irodai csomag is. A rendszer tartalmazni fog egy olyan partícionáló eszközt is (Acronis OS Selector), amely segít a Windows XP vagy Windows 2000 mellé történő telepítés során.

A később megjelenő Enterprise Desktop legfőbb előnye az Office Desktoppal szemben a könnyen központosítható adminisztráció lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról