:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 29. 14:21

A HP Superdome szervere első helyezést ért el a Gartner szerverértékelésén

[Noguchi] A HP felső kategóriás UNIX szerverkínálatának zászlóshajója, a HP Superdome immár második alkalommal ért el összesített első helyezést a Gartner elemzőcég OLTP szerverértékelési modellje alapján.

[Noguchi] A HP felső kategóriás UNIX szerverkínálatának zászlóshajója, a HP Superdome immár második alkalommal ért el összesített első helyezést a Gartner elemzőcég OLTP szerverértékelési modellje alapján.

A Gartner múlt héten közzétett elemzése három kategóriában értékelte az ágazat vezető szerverszállítóit: technológia, üzleti gyakorlat és piaci növekedés. A technológia kategóriában a UNIX-platformok közül a HP Superdome szerver érte el az első helyet. Az igény szerinti kapacitásbővítési lehetőséget, a támogatást és a professzionális szolgáltatásokat vizsgáló üzleti gyakorlat kategóriában a Superdome megosztott első helyen végzett. A jelentésben első ízben szereplő HP NonStop szerver is kiemelkedő teljesítményt nyújtott a technológia kategóriában.

A fentiek mellett a Gartner az adattárházas teljesítményt vizsgáló értékelési modellje szerint is a Superdome-ot sorolta az élre az egyrendszeres UNIX-platformok szegmensében.

"A Gartner vizsgálati eredményei ismét megszilárdították a Superdome UNIX-piacon, illetve a NonStop MPP-piacon szerzett technológiai előnyét és vezető pozícióját" -- jelentette ki Mark Hudson, a HP Business Critical Systems nemzetközi marketingért felelős elnökhelyettese. "A HP felmérésbeli helyezése jól érzékelteti, miként juttatják óriási idő- és erőforrás-befektetéssel kifejlesztett UNIX- és egyéb rendszereink mind nagyobb használati értékhez azokat az ügyfeleket, akik úgy döntenek, hogy tőlünk szerzik be rugalmas, skálázható és magas rendelkezésre állási szintű, adaptív infrastruktúra-megoldásaikat. A Superdome jelentős előrelépése a piaci növekedés kategóriában a rendszerünk iránt megnyilvánuló komoly keresletet tükrözi."

A technológia kategóriában a HP NonStop szerverek kiváló eredményeket értek el, főként a teljesítmény, a fürtözés, az ütemezett és váratlan üzemkiesések, a katasztrófatűrés és -elhárítás, a particionálás és a menedzselhetőség szempontjából. Ugyanebben a kategóriában a HP Superdome a rendszerteljesítmény és a munkaterhelés-kezelés terén teljesített kiemelkedően -- újfent hozzásegítve a HP-t a legmagasabb összesített pontszám megszerzéséhez.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.