:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 28. 08:37

Még az idén megszületik az előzetes EB-döntés a Microsoft-perben

Microsoft Az Európai Bizottság egyik vezetője pénteken közölte, hogy a Bizottság még az idén közzéteszi előzetes döntését a Microsoft ellen folyó monopóliumellenes perben, míg a végleges ítélet jövőre várható.

A Bizottság azzal kapcsolatban folytat nyomozást, hogy a Microsoft egyes vetélytársai szerint a cég -- a trösztellenes törvényeket megszegve -- kihasználta a PC operációs rendszerek piacán kialakult monopolhelyzetét annak érdekében, hogy javítsa pozícióját más piacokon.

"Arra számítunk, hogy az előzetes döntés még az év vége előtt megszületik, [míg] a végső ítéletet jövőre hozza meg a Bizottság" -- mondta Philip Lowe, a Bizottság versenyügyi igazgatóságának vezetője. Lowe szerint az előzetes döntést nyilvános konzultáció követi, amelynek lezárulta után megszületik a végső döntés.

"Egyelőre nem világos, hogy milyen problémákat sikerül megoldani az USA-ban" -- tette hozzá Lowe. Az Egyesült Államokban egy szövetségi bíró mérlegeli, hogy milyen jogorvoslatot hozzanak a Microsoft ellen az antitröszt törvények megsértése miatt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.