Szerző: roberto

2002. október 25. 18:46

Megjelent a SuSE Linux Firewall on CD második kiadása

[SuSE Magyarország] A SuSE Magyarország ma

SuSE Linux[SuSE Magyarország] A SuSE Magyarország ma bejelentette, hogy a SuSE Linux Firewall on CD második kiadása november elejétől érhető el Magyarországon. A cég biztonságtechnikai termékének továbbfejlesztésekor a vállalati ügyfelek biztonságára és a könnyű kezelhetőségre koncentráltak az összeállítók. A felhasználóknak most egy javított, még könnyebben kezelhető grafikus felület áll rendelkezésére, a tűzfalat karbantartó Firewall Administration System (FAS) már az ADSL és az ISDN kapcsolat beállítását is lehetővé teszi.

Az előző verzióval ellentétben az új kiadás tartalmazza a Netfilter/IPTables rendszert is, amely az állapotfüggő vizsgálati eljárásnak köszönhetően lehetővé teszi az egyedi biztonsági igazításokat és a hozzáférési jogosultságok precíz meghatározását. Szintén újdonság a SuSE Firewall on CD 2-ben a virtuális hálózati interfészek kezelése és beállíthatósága. A dokumentáció is bővült: a rendszer- és referencia kézikönyv mellett a rendszeradminsztrátorok egy tűzfal kézikönyvet is találnak, amely számos tűzfalbeállítási példát tartalmaz.

Kiegészítésül a SuSE Linux Firewall on CD-hez elérhető egy VPN modul (Virtual Private Network), amellyel megvalósítható a biztonságos kommunikáció a vállalati telephelyek között hagyományos internetes kapcsolaton keresztül is.

A szoftver különlegessége az úgy nevezett live rendszer: az operációs rendszer nem kerül telepítésre, hanem közvetlenül CD-ROM-ról fut, csak olvasható módban. Mivel a tűzfalszoftver a CD-n nem módosítható, a tűzfal mögötti felhasználók és az informatikai rendszerek biztonsága fokozódik.

A SuSE Firewall on CD második kiadása november elejétől kapható Magyarországon. A csomag négy CD-t, kézikönyveket, 30 nap telepítési támogatást és 12 hónapos aktív szoftverkarbantartást tartalmaz, amelynek keretén belül a SuSE minden szükséges foltozó, javító és frissítőcsomagot minősítve, átfogó dokumentációval ellátva bocsát a vásárlók rendelkezésére.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról