Szerző: roberto

2002. október 23. 19:03

Intel: egy lépéssel a versenytársak előtt

Craig Barrett
Craig Barrett
[HWSW] Az Intel vezetői egy tegnap tartott rendezvényen elmondták, vállalatuk egy lépéssel a versenytársak előtt kíván járni a félvezetőgyártási technológiák alkalmazásában. A "one-generation ahead" stratégia egyben azt is jelenti, hogy a cég továbbra is jelentős összegeket fordít termék- és gyártástechnológiai fejlesztésekre.

Az Intel a múlt héten jelentette be, hogy tovább csökkenti az idei évre előirányzott tőkeberuházási keretét a második negyedévben meghatározott 5-5,2 milliárd dollárról 4,7 milliárd dollárra. Az év elején a vállalat még 5,5 milliárdos tőkeberuházásokkal számolt. Tegnap azonban Craig Barrett vezérigazgató elmondta, hogy ennek ellenére sem kívánják csökkenteni a termékfejlesztésre és gyártástechnológiai fejlesztésre fordított összegeket.

Mindez részét képezi a vállalat "one-generation ahead" stratégiájának, melynek lényege, hogy "egy generációval a versenytársak előtt akarunk járni" -- fogalmazott Barrett. A vezérigazgató egyben utalt az Intel által hamarosan bevezetett 90 nanométeres csíkszélességű gyártástechnológiára is. Az első ilyen technológiával gyártott Pentium 4 processzor megjelenése 2003 második félévében esedékes.

A rendezvényen Paul Otellini, az Intel elnöke elmondta, hogy cége várakozásai szerint a 90 nanométeres technológiával gyártott, Prescott magos Pentium 4 processzor 5 GHz-ig skálázódik majd, míg utódja 6 GHz-ig.

Amint arról többször beszámoltunk, az Intel november 14-én jelenti be soron következő leggyorsabb Pentium 4 processzorát. A 3,06 GHz-en futó Pentium 4 chipben az asztali processzorok közül elsőként van aktiválva a többszálú végrehajtást támogató Hyper-Threading technológia.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról