Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 22. 21:02

Új asztali Linux a piacon: megjelent a Corel Linux utódjának számító Xandros Desktop

Xandros
Xandros[LinuxToday, NewsForge] A kanadai székhelyű Xandros Corp. ma kiadta a Xandros Desktop névre hallgató asztali operációs rendszert. A cég még tavaly vásárolta meg a Coreltől a Corel Linux OS-t, hogy azt továbbfejlesztve saját asztali operációs rendszerrel törhessen be a linuxos piacra. A rendszer a 2.4.19-es kernelre épül, testreszabott KDE környezetet, OpenOffice irodai csomagot és Adobe Acrobat Readert tartalmaz. A Xandros Desktop a Corel Linuxhoz hasonlóan erősen támaszkodik a Debian Linuxra.

Az OS a CodeWeavers Inc. WINE-ra építő CrossOver technológiáját használja, a CrossOver csomagok az alapértelmezett telepítéssel felkerülnek a rendszerre, így a Xandros Desktopra akár olyan windowsos programok is telepíthetőek, mint az Internet Explorer 5.5 vagy a Microsoft Office 2000. Az egyetlen CD-n elférő operációs rendszer ára 99 dollár.

Az első tesztek szerint a rendszer azokat az ígéreteket váltja valóra, amelyeket a készülő LindowsOS-ről lehetett olvasni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról