:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 22. 20:19

A Stratus 100 ezer dolláros garanciát vállal Windowst futtató szerverének stabilitására


Stratus ftServer 6500
A hibatűrő szervereket gyártó Stratus Technologies bejelentette, hogy Windows 2000 Advanced Server operációs rendszert futtató ftServer 6500 számítógépe garantáltan stabil. Akik a gép vásárlása utáni első évben hardver- vagy szoftverhiba miatt leállást észlelnek, azoknak a cég a "Perfect Performance" program keretében 100 ezer dollár készpénzt fizet.

A maynardi (MA, USA) Stratus olyan Intel alapú szervereket épít, amelyekben a stabil működés érdekében egyes hardverlememek háromszorosan biztosítottak, azaz ha például egy processzor meghibásodik, további kettő "tartalék" áll rendelkezésre és veszi át a feladatokat. A Stratus-szervereket többek között segélyhívó központokban használják.

"Az informatikai vezetők legnagyobb problémája, amikor az alkalmazásaik működés-kritikussá válnak" - mondta James Gargan, a Stratus marketingért felelős részlegének alelnöke. "A Microsoft-ügyfelek ezt alá tudják támasztani." A Stratus ftServer 6500 rendszerek 1,6 GHz-es Intel Xeon processzorokra épülnek, a szerverek legfeljebb 6 Gbyte DDR memóriát, 16 PCI eszközt és 12 Ultra160 SCSI merevlemezt támogatnak.

Bár a Windowst nem a legstabilabb szerver operációs rendszerek között tartják nyilván, a Stratus kiáll a szoftver mellett. A "Perfect Performance" program résztvevőinek háromszorosan biztosított ftServer 6500 rendszert kell vásárolniuk, amely négyprocesszoros konfigurációban 150 ezer dollárba kerül. Az ügyfeleknek ezen felül meg kell rendelniük a Stratus teljes körű szervizszolgáltatását is.

A Stratus bejelentése szerint nagyvállalati szervereinek rendelkezésre állása 99,9999 százalék, vagyis egy évben a számítógépek mindössze 52 percet állhatnak. A "Perfect Performance" program keretében a cég gyakorlatilag 100 százalékos rendelkezésre állást garantál.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.