Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 21. 11:46

Az Intel bejelentette IXP2850 hálózati processzorát

[Mmd] Az Intel bejelentett egy

[Mmd] Az Intel bejelentett egy olyan hálózati processzort, amely csökkenti a költségeket és egyszerűsíti az adatok hálózaton keresztüli átvitelét biztonságosabbá tévő kommunikációs berendezések fejlesztését. Az Intel IXP2850 hálózati processzor egyetlen lapkán egyesíti a nagy teljesítményű csomagfeldolgozást és a robusztus biztonsági funkciókat, ezáltal lehetővé teszi olyan alkalmazások használatát, mint a virtuális magánhálózatok, webes szolgáltatások és tárolóhálózatok.

Az új lapka az Intel IXP2800 hálózati processzor termékcsalád teljesen programozható, nagy teljesítményű architektúrájára épül. Az IXP2850 programozható funkciói segítségével -- mint például a terheléselosztás több webszerver között -- felgyorsíthatók a tartalomban gazdag szolgáltatások. A lapkán belüli hardvermechanizmusok lehetővé teszik népszerű titkosítási és adatintegritási szabványok -- mint például 3DES, AES és SHA-1 -- alkalmazását maximum 10 gigabit/másodperces sebességgel. Az IXP2800 család rugalmas architektúrája lehetővé teszi az alkalmazások közötti adat- és állapotinformáció-megosztást, minimalizálja a memória- és áramfelhasználást és a kártya által elfoglalt összterületet. Ezen funkciók megvalósításához korábban több, speciális processzorra volt szükség, amely növelte a költséget, az áramfogyasztás és a berendezés méretét.

"Szolgáltatók és kommunikációs berendezések beszállítói keresik a módját, hogyan léphetnének át a hálózati forgalom egyszerű felügyeletéről értéknövelt szolgáltatásokra a forgalom tartalma alapján" -- mondta Doug Davis, az Intel Network Processor részlegének igazgatója. "Egyre inkább szükség van a tartalom biztonságos környezetben való továbbítására az alkalmazások -- mint például az e-kereskedelem -- támogatásához. Ezen tulajdonságok egyetlen lapkában való integrálásával egyszerűbbé tesszük a funkciók megvalósítását ügyfeleink számára úgy, hogy megfelelhessenek a költségekkel és a piacra kerüléssel szemben támasztott követelményeiknek."

Annak érdekében, hogy a vásárlók gyorsan fejleszthessenek termékeket az új hálózati processzor segítségével, az Intel bejelentette hardver- és szoftverfejlesztőeszköz-családjainak továbbfejlesztéseit, valamint új professzionális tervezési szolgáltatások megjelenését. Az IXP2850 konfigurálható úgy, hogy csatlakozó-kompatíbilis, azonnali cserét lehetővé tevő egységként működjön az aktuális IXDP2800 Hardware Development Platformon belül, ezáltal védi a vásárlók befektetéseit és lehetővé teszi a korábbi kártyatervek újrafelhasználását.

Az Intel Internet Exchange Architecture (IXA) Software Development Kit 3.0 meglévő szimulációs rutinjait, könyvtárait és fordítószoftvereit frissítette a cég, hogy támogassák az új biztonsági funkciókat, ezáltal minimalizálják az oktatási és tanácsadási költségeket. Az Intel átfogó referenciaszoftvert és ehhez kapcsolódó terméktámogatási szolgáltatásokat kínál: biztonsági szabványokhoz -- mint például az IPsec és TCP/SSL -- tartozó kriptográfiai építőelemeket, valamint egyedi szoftvertámogatásokat: kódtervezést, modulintegrációt és teljesítményhangolást.

Az Intel IXP2850 processzor 2003 második negyedévében jelenik meg a piacon, listaára 725 dollár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról