Szerző: Vörös Péter

2002. október 18. 18:04:14

Az Apple ingyenes szoftverekkel támogatja a tanárokat

Az Apple csütörtökön bejelentette, hogy egy december 31-ig tartó akció keretében az óvodai, általános iskolai és gimnáziumi tanárok ingyen juthatnak a vállalat legújabb operációs rendszeréhez, a Jaguar kódnéven ismert Mac OS X 10.2-höz, valamint az iMovie, iPhoto és iTunes alkalmazásokhoz, illetve oktatási anyagokhoz.

Az Apple csütörtökön bejelentette, hogy egy december 31-ig tartó akció keretében az óvodai, általános iskolai és gimnáziumi tanárok ingyen juthatnak a vállalat legújabb operációs rendszeréhez, a "Jaguar" kódnéven ismert Mac OS X 10.2-höz, valamint az iMovie, iPhoto és iTunes alkalmazásokhoz, illetve oktatási anyagokhoz.

Az Apple nem titkolt célja, hogy újult erővel induljon harcba az oktatási piacért, ugyanis a vállalat nemrégiben elvesztette az elsőséget ezen a területen -- jelenleg az iskolák és más oktatási intézmények legnagyobb számítógép-beszállítója a Dell. Az Apple bejelentette, hogy továbbra is elkötelezett az oktatási piac iránt és egyben rámutatott, hogy a notebookok tekintetében még mindig a legnagyobb iskolai beszállító.

A vállalat áprilisban jelentette be a kifejezetten oktatási intézményeknek szánt eMac számítógépét, amely az eredeti iMac designra épül, de 15" helyett 17" monitort tartalmaz. A vállalat nemrégiben közölte, hogy iskolák mellett immáron fogyasztók is megvásárolhatják az eMac gépeket.

Az Apple lépése meglehetősen ironikus annak fényében, hogy amikor a Microsoft 1 milliárd dollár értékű szoftvert, oktatást és szolgáltatást ajánlott fel oktatási intézményeknek, a cég erőteljesen kritizálta a redmondiakat, mondván, a felajánlás versenyellenes.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 24. 01:18

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.