Szerző: bzd

2000. május 3. 20:18

Már kapható az országban a Celeron 2 ?

A fórumokon és levélben is sokan kérdezik tőlem, hogy lehet-e már kapni az országban az új Celeronokat, amire a rajongók a "Celeron 2" nevet ragasztották. Állítólag már a Ready és a Compogroup árlistájában is feltűntek, én a Ready-t kezdtem el "vizsgálni". Tegnap láttam az árlistájukban a "Celeron 566, FCPGA" tételt 37000 Pengőért. Írtam nekik egy levelet, hogy ez csak vevőcsalogatás, vagy tényleg van nekik raktáron. Erre a levélre gondolom majd válaszolnak egyszer, de akkor a proci már a kifutó termékek között lesz... Ma is megnéztem az árlistát, már nem volt benne az említett proci. Tanulva tegnapi hibámból, ma a telefonhoz nyúltam, és felhívtam a boltot. Az ember akivel beszéltem azt mondta, hogy most épp nincs, de már volt. (erre külön rákérdeztem.) Mivel emberünk eléggé hasonlított egy robbanni készülő puskaporos hordóhoz, ezért inkább nem feszegettem a részleteket, hogy biztosan arra a (zöld) procira gondol-e, amire én. Tehát 95%, hogy már megérkezett az első szállítmány Celeron II az országba, amit rögtön el is kapkodtak.
Sok visszejelzés érkezett a Celeronok szorzójával foglalkozó írásommal kapcsolatban, amit most szeretnék kiegészíteni néhány gondolattal:
Csak szorzóval kapcsolatban felmerült kérdésekről írtam, ez csúnya hiba volt részemről, mert nem említettem a többi lehetséges problémát.
  • A feszültség: Az új Celeronok 1.5 volton működnek, ez néhány régebbi alaplapnál gondot jelenthet. Az alaplap kézikönyvéből, vagy a gyártó honlapjáról megtudhatod meg, hogy mik a lehetőségeid a feszültség állítására.
  • Az FC-PGA tokozás: A kisebbik gond, ha régebbi átalakítod van, ami nem támogatja az FC-PGA procik lábkiosztássát, ekkor az átalakító cseréjére is szükség van. A gond akkor van, ha Socket370-es alaplapod van, ilyenkor mindenképp el kell látogatnod a gyártó weblapjára. Innen megtudhatod, hogy alaplapod egyáltalán képes-e támogatni egy BIOS frissítéssel az új Celeronokat. Ha igen, akkor csak a BIOS-t kell frissítened (ezt minden esetben célszerű elvégezni!), ha nem, akkor egy (ritkaságnak számító) Socket370 -> Socket 370 (fcpga) átalakítóval elképzelhető a dolog, persze csak ha az alaplap támogatja a Celeron 2 által igényelt alacsony magfeszültséget.
    (Gy.k.: Alaplapod gyártójának URL-je 90%-ban a következő: "www.gyártó.com" ,vagy "www.gyártó.com.tw". Ha nem nyert, próbáld meg a Driver Zone-t, itt szinte biztos van link. Ha az alaplapod tipusát sem tudod, az ASMdemo 99%, hogy megmondja.)
  • Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

    a címlapról