Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 17. 23:33

A Red Hat Linuxból nem csak a tajvani lobogó fog hiányozni

[NewsForge] Az elmúlt napokban nagy port vert fel, hogy a

Red Hat Linux[NewsForge] Az elmúlt napokban nagy port vert fel, hogy a Red Hat Linuxban található KDE környezet lokalizációval kapcsolatos beállítópaneljeiről eltűnt a tajvani zászló.

Gyorsan kiderült az is, hogy ez nem a véletlen műve, a forráskódot tartalmazó csomagban egy külön bejegyzés jelzi, hogy eltávolították a tajvani jelképet. A cég a pletykák szerint a Kínai Népköztársaság kormánya számára szerette volna elfogadhatóvá tenni termékét. A NewsForge utánajárt a dolognak, és kiderült, hogy sokkal inkább figyelmetlenségről van szó, és nem nemzetközi politikai állásfoglalásról, a Red Hat a hírek szerint közzé fogja tenni az ominózus kdebase csomag frissítését, amelyben azonban már egyetlen lobogó sem lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról