Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 17. 23:05

Elkészült az OpenOffce 1.0.1 irodai csomag első Maces bétája

[OpenOffice.org] A héten

OpenOffice[OpenOffice.org] A héten megjelent a Mac OS X alapjául szolgáló Darwin környezetben működő OpenOffice első nyilvános bétája. A rendszer a hagyományos Mac OS X programoktól eltérően nem az Aqua rendszert használja, hanem a UNIX-alapú grafikus szoftverek hagyományosnak számító X11 környezetét. A tervek szerint készülni fog tisztán Mac OS X-es változat is az OpenOffice-ból, bár a fejlesztők ez ügyben még nem közöltek dátumokat. Ha azonban olyan tempóban folyik a fejlesztés, mint az utóbbi hónapokban (májusban készült el az első működő Maces build), akkor valószínűleg nem kell túl sokáig várnia a Maceseknek.

A szoftver a Windowsra, Linuxra és Solarisra készült társaihoz hasonlóan a www.openoffice.org-ról tölthető le, a telepítőkészlet mérete 156 MB.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról