:

Szerző: Vörös Péter

2002. október 15. 09:56

Az OpenOffice nyílt forráskódú irodai programcsomag friss fejlesztői változatában fontos új lehetőségek jelentek meg

[OpenOffice.org] Elkészült az OpenOffice nyílt

OpenOffice[OpenOffice.org] Elkészült az OpenOffice nyílt forráskódú irodai programcsomag újabb fejlesztői változata. A 643-as build a szoftver első verzióinak megjelenése utáni fejlesztéseket tartalmazza, többek közt lokalizációs fejlesztéseket, a felhasználói interfész frissítéseit, PDF-konvertert (csak exportálás). Bekerült a csomagba a linuxos dokumentációk hagyományosnak számító SGML/DocBook formátumának, valamint az XHTML-nek támogatása. A magyar felhasználókat ugyan kevésbé érinti, de a szövegszerkesztő és a táblázatkezelő az új verzióban képes a vertikális írásra, a legfontosabb újdonság azonban az OpenOffice 1.0.x-ből nagyon hiányzó makrórögzítő megjelenése. A forráskód és a Windowsra, Linuxra és a Solarisra fordított bináris csomagok a www.openoffice.org-ról kiindulva tölthetőek le.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.