:

Szerző: roberto

2002. október 14. 14:54

Áremelés és tervek a teljes ADSL lefedettségről a Monortelnél

Mintegy 38 százalékkal, 4500-ról 6250 forintra emeli a 7+7 helyi beszélgetés- és internetátalány csomagjának díját november 1-jétől a Monortel. A szolgáltató a hasonló, ám csak internetezésre vonatkozó államilag támogatott kedvezményes csomagjainak árát nem változtatja meg.

[HWSW] Mintegy 38 százalékkal, 4500-ról 6250 forintra emeli a 7+7 helyi beszélgetés- és internetátalány csomagjának díját november 1-jétől a Monortel. A szolgáltató a hasonló, ám csak internetezésre vonatkozó államilag támogatott kedvezményes csomagjainak árát nem változtatja meg.

A Monortel 7+7 csomagjára előfizetők a szolgáltató területén este hét és reggel hét óra között korlátlanul telefonálhattak vagy internetezhettek áfával együtt havi 4500 forintért. A szolgáltató azt követően sem szüntette meg a kedvezményes csomagot, hogy az Informatikai és Hírközlési Minisztérium meghirdette a kedvezményes internetet biztosító 15 és 40 órás csomagokat. A Monortel ezt követően párhuzamosan értékesítette a 40 órás csak internetelérést nyújtó csomagját 4140 forintért, valamint a 7+7 nevű, összesen 360 órányi beszélgetést és internethasználatot biztosító, havonta 4500 forintot kóstáló csomagjait.

Ez utóbbinak az ára változik novembertől: 4500 forint helyett 6250 forintért netezhet vagy beszélgethet az az 520 ügyfél, akik a 29-es körzeten belül előfizettek az átalánydíjra.

A 38 százalékos áremelést Dr. Steinreich Péter, a Monortel külkapcsolati igazgatója azzal indokolta, hogy egyfelől a csomag ára évek óta nem változott annak ellenére, hogy a szolgáltató percdíjai időközben 1,80-ról 2,80-ra emelkedtek, másfelől a Monortel adatai szerint az előfizetők nem használták ki az átalány nyújtotta kedvezményeket. Az áremeléssel azt akarják elérni, hogy akinek elegendő 15 vagy 40 órányi internetezés, az válassza inkább az államilag támogatott csomagokat.

Ugyanakkor az 5 perc távközlés című hétvégi hírműsorban nyilatkozva a Monortel marketinges munkatársa lehetségesnek tartotta, hogy 2004 végére a teljes szolgáltatási területen elérhetővé válik a szélessávú ADSL internet-hozzáférés. A 75 százalékos piaci részesedéssel rendelkező Matáv lefedettsége a szolgáltató terve szerint 2002 végére is csak 48 településre terjed ki a többszázból, míg a Hungarotel szolgáltatási területein egyelőre az ADSL technológia bevezetéséről sincs hír.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.