Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 11. 12:20

A Microsoft a Közel-Kelet és Afrika leigázására készül?

[Financial Times, LinuxToday] A Financial Times szerint a szabad szoftverek hívei aggodalmukat fejezték ki a Microsoft kevésbé tehetős országokban gyakorolt taktikája láttán, amely tovább segítheti az óriáscéget az iparágon belüli domináns pozíciójának megtartásában.

Microsoft[Financial Times, LinuxToday] A Financial Times szerint a szabad szoftverek hívei aggodalmukat fejezték ki a Microsoft kevésbé tehetős országokban gyakorolt taktikája láttán, amely tovább segítheti az óriáscéget az iparágon belüli domináns pozíciójának megtartásában.

Mivel a védjegyzett szoftverek szabad alternatívái egyre megbecsültebbek, a Microsoft saját szoftvereinek ingyenes osztogatását tervezi a harmadik világ iskolában. A cég azért készül erre a lépésre, mert a szegénynek számító országok oktatási hatóságai rendre a Linux felé fordulnak, mivel nem képesek, vagy egyszerűen csak nem akarják megfizetni a Microsofttól és az egyéb szoftvercégektől származó felhasználói licenceket.

A Microsoft a hírek szerint már be is jelentette, hogy Afrikában és a Közel-Keleten szoftvereket adományoz az iskoláknak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról