:

Szerző: roberto

2002. október 15. 11:16

A Free Standards Group elindította OpenI18N hitelesítési programját

[LinuxPR] A Linux Standard Base kezdeményezésről

Free Standards Group[LinuxPR] A Linux Standard Base kezdeményezésről közismert Free Standards Group az OpenI18N ajánlás első kiadása (akkor még Li18nux) után csaknem egy évvel elindította az OpenI18N hitelesítési programját is, hogy egy semleges, disztribútoroktól független testület tudjon dönteni arról, hogy egy Linux disztribúció megfelel-e az OpenI18N követelményeinek.

Az OpenI18N egy olyan keretrendszer, amely a szoftverlokalizációs problémák egységesítésére jött létre, és megoldást biztosít a különféle nyelvek, pénznemek, dátum- és időformátumok, nyomtatási formátumok, lapméretek, címzési szokások stb. kezelésére.

Hideki Hiura, a Free Standards Group OpenI18N munkacsoportjának elnöke elmondta, hogy az OpenI18N létrehozásában a világ számos nyílt forráskódú programokat író fejlesztője vett részt, és Li18nuxot felváltó új név, az OpenI18N arra utal, hogy a szabvány teljesen nyitott, vagyis egy olyan keretrendszerről van szó, amit bármilyen operációs rendszerbe be lehet építeni.

Az OpenI18N hitelesítési program célja nem a Free Standards Group bevételeinek növelése, épp ezért az árakat a minimumon tartják, ezzel is bátorítva a fejlesztőket és a Linux-disztribútorokat az OpenI18N hitelesítés megszerzésére. Az OpenI18N-ről további információk a www.freestandards.org-on találhatóak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.