Szerző: Ady Krisztián

2002. október 15. 11:55

CodeWeavers adja a Windows technológiát a hamarosan megjelenő Xandros Desktop Linuxhoz

Xandros
Xandros[CodeWeavers] A WINE projekt munkájára építő, a windowsos programok és böngészőbővítmények Linux alatti futtatását lehetővé tévő CrossOver Office és CrossOver Plugin fejlesztője, a CodeWeavers bejelentette, hogy a kanadai székhelyű Xandros licencelni fogja a CodeWeavers technológiát, és az része lesz a hamarosan megjelenő Xandros Desktop Linuxnak Linuxnak is.

Xandros Corp. még tavaly vásárolta meg a Coreltől a Corel Linux OS-t, hogy azt továbbfejlesztve saját asztali operációs rendszerrel törhessen be a linuxos piacra. A rendszer a 2.4.19-es kernelre épül, testreszabott KDE környezetet tartalmaz, és a Corel Linuxhoz hasonlóan erősen támaszkodik a Debian Linuxra.

A megállapodás a Xandros Desktop felhasználóinak lehetőséget ad CrossOver for Xandros segítségével olyan windowsos programok problémák nélküli futtatására is, mint a Microsoft Office család tagjai, az Intuit Quicken pénzügyi program, az Apple QuickTime vagy éppen a Lotus Notes.

Jeremy White, a CodeWeavers alapítója és elnök-vezérigazgatója szerint cége és a Xandros egy határozott lépést tettek egy Windows-kompatibilis operációs rendszer irányába, egy olyan megoldás felé, amit a piac már régóta vár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról