:

Szerző: Vörös Péter

2002. október 8. 11:01

A Lindows.com Inc. közel sem áll olyan szoros kapcsolatban az AOL-lal, mint ahogy állította

A Linux Business Week AOL-tól származó információi szerint a LindowsOS-t kiadó Lindows.com Inc. közel sem áll olyan szoros kapcsolatban az AOL-lal, mint ahogy azt a feltörekvő linuxos cég egy nemrég megjelent sajtóközleményében állította. A LindowsOS nevét az elmúlt évben a legnagyobb cégek neve mellett lehetett olvasni: pereskedtek a Microsofttal, nemrég kiderült, hogy a rendszer kiváló támogatást nyújt a legelterjedtebb HP nyomtatókhoz, két hete pedig már azt hihettük, hogy az AOL felkarolta a céget, akkor ugyanis a Lindows.com bejelentette, hogy licencmegállapodást kötött az AOL Time Warnerrel, és a LindowsOS alapértelmezett webböngészője, levelezőkliense, csevegőprogramja a Mozillára épülő Netscape csomag komponensei közül kerül ki.

LindowsOS A Linux Business Week AOL-tól származó információi szerint a LindowsOS-t kiadó Lindows.com Inc. közel sem áll olyan szoros kapcsolatban az AOL-lal, mint ahogy azt a feltörekvő linuxos cég egy nemrég megjelent sajtóközleményében állította. A LindowsOS nevét az elmúlt évben a legnagyobb cégek neve mellett lehetett olvasni: pereskedtek a Microsofttal, nemrég kiderült, hogy a rendszer "kiváló támogatást" nyújt a legelterjedtebb HP nyomtatókhoz, két hete pedig már azt hihettük, hogy az AOL felkarolta a céget, akkor ugyanis a Lindows.com bejelentette, hogy licencmegállapodást kötött az AOL Time Warnerrel, és a LindowsOS alapértelmezett webböngészője, levelezőkliense, csevegőprogramja a Mozillára épülő Netscape csomag komponensei közül kerül ki.

A sajtóközlemény úgy volt megfogalmazva, mintha egy hosszú távú stratégiai együttműködésről lenne szó, amit az utolsó részletig átbeszéltek a két cég munkatársai. Az AOL persze semmiféle komoly megállapodásról nem tud, ezért meg is kérték a Lindows.com-ot, hogy változtasson a közlemény szövegén, hiszen szoros kapcsolatuk a céggel csupán a Netscape Browser Distribution Program űrlapjának kitöltésére korlátozódik, amihez hasonlót még 70000 ügyfelük töltött ki.

Nem ez az első eset, hogy Michael Robertson cége rugalmasan kezeli a LindowsOS-t érintő információkat, a termék előzetes bejelentése után hetekig arról írt a linuxos sajtó, hogy vajon mennyire lesz a LindowsOS kompatibilis a windowsos programokkal, később kiderült, hogy csupán mérsékelt kompatibilitásról van szó. A LindowsOS a szabad szoftverek elkötelezett híveinél is szerzett rossz pontokat: máig nem lehet tudni, hogy hol van a rendszer GPL-es komponenseinek teljes módosított forráskódja. Tulajdonképpen csak egyetlen területen jeleskedik a Lindows, és ez nem más, mint a marketing.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.