:

Szerző: castor

2002. október 8. 10:25

Európai PC-gyártóval állapodott meg a Lindows.com

A Lindows.com bejelentette, hogy a brit Evesham Technology egyes konfigurációit a jövőben az olcsó, Linux-alapú LindowsOS operációs rendszerrel értékesíti majd. Az Evesham E-scape Li fantázianévre keresztelt számítógépek Nagy-Britannia 16 jelentős üzletében lesznek kaphatók, de természetesen a vállalat weboldaláról is megrendelhetők.

LindowsOS A Lindows.com bejelentette, hogy a brit Evesham Technology egyes konfigurációit a jövőben az olcsó, Linux-alapú "LindowsOS" operációs rendszerrel értékesíti majd. Az "Evesham E-scape Li" fantázianévre keresztelt számítógépek Nagy-Britannia 16 jelentős üzletében lesznek kaphatók, de természetesen a vállalat weboldaláról is megrendelhetők.

Az E-scape VIA PLE133 chipkészletes alaplapot, VIA C3 processzort, 256 Mbyte memóriát, 40 Gbyte kapacitású merevlemezt, CD-ROM meghajtót, modemet és egeret tartalmaz. A konfiguráció ára monitor nélkül mindössze 249 angol font. A számítógépre a LindowsOS operációs rendszer van feltelepítve.

Az amerikai Wal-Mart üzletlánc szintén nemrégiben kezdte meg a LindowsOS operációs rendszerre és VIA C3 processzorra épülő konfigurációk árusítását. A számítógépek VIA PLE133 chipkészletes alaplapot, VIA C3 processzort, 128 Mbyte SDRAM-ot és 10 Gbyte kapacitású merevlemezt, 52X CD-olvasót, valamint 10/100 Ethernet vezérlőt tartalmaznak. A LindowsOS operációs rendszert futtató SYSMAR710 és SYSMAR715 konfigurációk ára 199, illetve 218 dollár. A drágább változat floppymeghajtót és modemet is tartalmaz.

A Lindows.com szeptember közepén adta ki a LindowsOS operációs rendszer 2.0 verzióját, amely számos újdonságot tartalmaz, többek között javított hálózati támogatást, több, mint 800 nyomtató felismerését, valamint új kezelőfelületet. A LindowsOS 2.0 a korábbinál fejlettebb funkciókat biztosít a hordozható gépek tulajdonosainak, például bővebb energiagazdálkodási beállítási lehetőségeket és a cég bejelentése szerint egyszerűbben telepíthetők a vezeték nélküli hálózati kártyák is.

A LindowsOS a nyílt forráskódú Wine projekt eddigi babérjait kívánja learatni azáltal, hogy olyan funkciókkal bővül, melyek többek között megkönnyítik a rendszer és a programok telepítését, járatlanabb felhasználók számára is könnyen átlátható grafikus kezelőfelületet biztosítanak, valamint egyszerűen teszik lehetővé a windowsos fontok használatát Linuxon -- mondta egy korábbi interjúban Michael Robertson, a Lindows.com vezérigazgatója. Robertson azt állítja, hogy Wine kiforrottabb változatának implementálásával lehetővé válik majd a Linux népszerűsítése olyan felhasználók körében is, akik korábban vonakodtak azt használni.

A LindowsOS operációs rendszer ára 99 dollár, azonban ebben benne foglaltatik egy egy éves hozzáférés a vállalat webhelyén található "Click-n-Run Warehouse" szoftverkönyvtárhoz, ahonnan több, mint 1000 különféle program tölthető le.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.