Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Továbbfejlesztette hardveres adatvédelmet nyújtó chipjét az IBM

roberto, 2002. október 04. 16:45
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[ZDNet] A mai napon mutatja be az IBM továbbfejlesztett biztonságtechnikai chipjét, mellyel hardveres védelmet, biztonsági funkciókat nyújt az ezzel felszerelt notebookok, asztali számítógépek felhasználói számára. A kriptográfiai processzor előző verziója számos IBM készülékben megtalálható. A chip segítségével például egyetlen jelszó mögé rejthető egy több jelszót tartalmazó lista, melyhez valóban csak az egyetlen jelszót ismerő személy férhet hozzá.

[ZDNet] A mai napon mutatja be az IBM továbbfejlesztett biztonságtechnikai chipjét, mellyel hardveres védelmet, biztonsági funkciókat nyújt az ezzel felszerelt notebookok, asztali számítógépek felhasználói számára. A kriptográfiai processzor előző verziója számos IBM készülékben megtalálható. A chip segítségével például egyetlen jelszó mögé rejthető egy több jelszót tartalmazó lista, melyhez valóban csak az "egyetlen" jelszót ismerő személy férhet hozzá.

A chipet az IBM általános szabványként szeretné elfogadtatni a Trusted Computing Platform Alliance (TCPA) szövetséggel.

Az IBM Embedded Security Subsystem 2.0 chipje megtalálható például a nemrég bemutatott ThinkPad X30 notebookban is, mely beépített WiFi (802.11b) és Bluetooth adóvevőt, a chip segítségével hardveres autentikációt és tikosítást, valamint FireWire csatlakozót tartalmaz, s mindezt csupán 1,63 kg tömeg mellett.

A készülék számos olyan biztonsági funkciót is tartalmaz, amelyeket eddig csak az IBM nagyobb modelljeiben láthattunk, például a Rapid Restore eljárást, amely segítségével az adatok és programok a merevlemez egy rejtett partíciójára menthetők el és vírusfertőzés esetén az eredeti állapot percek alatt visszaállítható.