Szerző: castor

2002. október 4. 14:20

Az Albatron is szállítja VIA KT400 chipkészletes alaplapját

Némi késéssel a tajvani Albatron is bejelentette VIA KT400 lapkakészletre épülő, AMD Athlon és Duron processzorokhoz szánt alaplapját. A KX400-8X természetesen támogatja a nemrégiben bejelentett, 333 MHz-es rendszerbuszt használó Athlon XP processzorokat is.

[HWSW] Némi késéssel a tajvani Albatron is bejelentette VIA KT400 lapkakészletre épülő, AMD Athlon és Duron processzorokhoz szánt alaplapját. A KX400-8X természetesen támogatja a nemrégiben bejelentett, 333 MHz-es rendszerbuszt használó Athlon XP processzorokat is.

A puritán alaplap 1 AGP 8X, 6 PCI, 1 CNR, valamint 3 DDR DIMM-foglalatot tartalmaz. Ez utóbbiakba maximum 3 Gbyte-nyi DDR400/333/266 típusú memóriamodul helyezhető. Az alaplapon a KT400 north bridge mellett természetesen már a VT8235 south bridge található, amely támogatja az Ultra ATA-133 meghajtókat és az USB 2.0-eszközöket, valamint integrált hatcsatornás audiovezérlővel rendelkezik. Ezeken túlmenően azonban a lap egyéb integrált vezérlőt nem tartalmaz.

A gyártó által kínált extra szolgáltatások közé tartozik a "Voice Genie" nevű, négy nyelven (angol, német, japán, kínai) beszélő hibakereső rendszer, amely élőszóval hívja fel a felhasználó figyelmét a POST (power on self-test) közben bekövetkező esetleges rendellenességekre. A félresikerült BIOS-frissítések és a vírusok ellen pedig a "BIOS mirror" véd, gond esetén a gyártó által eredetileg az alaplappal szállított BIOS-t egy kapcsoló segítségével pár pillanat alatt visszaírhatjuk, és az alaplapot ismét működőképes állapotba hozhatjuk. A processzor védelméről az OTP (Over Temperature Protection) hővédelmi eljárás gondoskodik, amely bizonyos hőmérséklet túllépése esetén lekapcsolja a rendszert.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról