:

Szerző: Barna József

2002. október 4. 13:47

Passzív hűtés Pentium 4 processzorokhoz

Az egyesült államokbeli OCZ Technology Group a héten jelentette be P4 Eliminator névre hallgató új processzorhűtőit. A vállalat szerint az eliminator kitétel a hűtők megnevezésében nem a Pentium 4 processzorok megsemmisítésére utal, hanem arra, hogy mellőzhető az aktív hűtés, azaz a ventilátorok használata.

Az egyesült államokbeli OCZ Technology Group a héten jelentette be P4 Eliminator névre hallgató új processzorhűtőit. A vállalat szerint az "eliminator" kitétel a hűtők megnevezésében nem a Pentium 4 processzorok megsemmisítésére utal, hanem arra, hogy mellőzhető az aktív hűtés, azaz a ventilátorok használata.

A P4 Eliminator hűtők tiszta rézből készültek, és kialakításuknak és méretüknek köszönhetően ventilátor nélkül is képesek az Intel Pentium 4 processzorok hűtésére. A csupaszon 503 gramm (!) súlyú hűtőn 39 darab 0,55 milliméter vastagságú borda található. A gyártó 2 GHz-es sebességig ajánlja a passzív hűtőbordát. A bizalmatlan felhasználók igényeit szem előtt tartva azonban az OCZ halk ventilátorral szerelt változatot is kínál, ez akár 3 GHz-es processzorok hűtésére is alkalmas.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.