:

Szerző: mz

2000. május 2. 20:25

Belefektettek a telnet-be

A telnet Magyarország ma bejelentette, hogy 547 millió forintos tőkeemeléssel részvénytársasággá alakul. Három pénzügyi befektető vett részt a tranzakcióban, melynek során a főként magyar magánbefektetőkből álló Eclipse Rt. és a texasi székhelyű Danubius Net Investors (DNI) egyenként 11,25 százalékos, a Washington állambeli szákhelyű Central European Internet Investment Fund (CEIIF) pedig 77 százalékos tulajdonrészt szerzett Magyarország piacvezető internetes értéknövelt szolgáltatásokat nyújtó cégében, a telnet Magyarországban. Egyúttal a telnet korábbi tulajdonosai opciót szereztek a CEIIF-ben, továbbá az Eclipse és a DNI csomagjának egy részére is. A befektetést az Eclipse és a Danubius Net Investors hazai befektetéseit kezelő ConCorde Értékpapír Rt. szervezte.
A befektetés eredményeként létrejövő telnet Magyarország Részvénytársaság jegyzett tőkéje 550 millió forint, amiből 126,5 millió forint készpénz és 423 millió forint apport. A tárgyi tőke főként tartalomszolgáltatásból adódik, mint a STOP! Network, Magyarország leglátogatottabb portál-rendszere, amely a Stop! portált és az alá tarozó szolgáltatásokat tartalmazza. Ezen felül a befektetők további összegeket helyeztek eredménytartalékba.
Mivel nemrég az Index online magazinba is külföldi befektetők szálltak be, valószínűleg kijelenthetjük: megkezdődött hazánk "gyarmatosítása" az Internet területén is. Ugyan Magyarországon még kevesen élhetnek meg a tartalomszolgáltatásból, a cégek valószínűleg hosszú távon gondolkodnak. Ez pedig azt jelenti, hogy bíznak a magyar hálózat fejlődésében, a felhasználói csoport növekedésében, ezáltal abban, hogy befektetésük idővel megtérül.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.