Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 4. 11:56

A HP új kiszolgálókat, háttértár-rendszereket és felügyeleti megoldásokat mutatott be

[Noguchi] A Hewlett-Packard tegnap bemutatta nagyvállalati hálózati adattárolási architektúrája, az ENSA új generációs, továbbfejlesztett változatát, az ENSAextended-et. A vállalat képviselői bejelentették az új HP ProLiant ML300 szervereket, a HP StorageWorks szalagos könyvtárakat és lemezes háttértár-rendszereket, illetve az ENSAextended gyakorlati megvalósítását lehetővé tevő háttértár-virtualizációs szoftvermegoldásokat is.

[Noguchi] A Hewlett-Packard tegnap bemutatta nagyvállalati hálózati adattárolási architektúrája, az ENSA új generációs, továbbfejlesztett változatát, az ENSAextended-et. A vállalat képviselői bejelentették az új HP ProLiant ML300 szervereket, a HP StorageWorks szalagos könyvtárakat és lemezes háttértár-rendszereket, illetve az ENSAextended gyakorlati megvalósítását lehetővé tevő háttértár-virtualizációs szoftvermegoldásokat is.

Az ENSAextended az ENSA új generációs, továbbfejlesztett változata. A digitális adattárolás közmű-jellegű szolgáltatássá történő átalakítását célzó modellbe illeszkedő ENSAextended segítségével a HP az ügyfelei által igényelt rugalmasabb, adaptív háttértár-infrastruktúra, illetve jobban kézben tartható adattárolási környezet megteremtését kívánja elősegíteni. Az ENSAextended lehetővé teszi a hálózati háttértár-erőforrások intelligens, automatizált, adatközpontos menedzselését.

A HP bemutatta az automatikus háttértár-optimalizálást biztosító OpenView Storage Provisioner alkalmazását. A HP OpenView Storage Area Manager új verziója (v3.0) az első olyan termék, amely már az ENSAextended portfólió részének tekinthető.

A vállalat két újabb termékkel bővítette háttértár-virtualizációs portfólióját: a hp StorageWorks Enterprise Virtual Array V2 (EVA) és a hp StorageWorks va 7410 (VA) virtuális tömbökkel. Az Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) területén forgalmazott megoldások a virtuális háttértár-technológia innovatív alkalmazása révén lehetővé teszik, hogy a közepes és nagyvállalatok tovább növeljék produktivitásukat.

A HP Enterprise Volume Manager (EVM) 2 alkalmazással együtt telepítve, a legújabb hp StorageWorks Enterprise Virtual Array (EVA) v.2 korlátlan számú EVM-host összekapcsolását teszi lehetővé. Így snapshot-szoftverekre épülő azonnali adatvirtualizáció, egyszerűbb rendszermenedzselés, és szinte azonnali biztonsági mentés és helyreállítás valósítható meg a SAN-hálózaton belül. A hp EVA v.2 ezen túlmenően megnövelt háttértár-kapacitással, kibővített operációsrendszer-támogatással, fürtözési jellemzőkkel és egyszerűsített menedzselési képességekkel rendelkezik. Az új megoldás még jobb méretezhetőséget biztosít.

A vállalat egy sor adatbiztonsági megoldást is bemutatott. Az ESL9000 sorozat rendkívül megbízható biztonsági mentési és helyreállítási megoldásokhoz juttatja a felső kategóriás nagyvállalati felhasználókat. Az Ultrium és SDLT technológiák révén mindegyik könyvtár komponens-szintű redundanciát, nagyfokú rendelkezésre állást és nagyvállalati kategóriájú kapacitást biztosít. A HP StorageWorks MSL5000 szalagkönyvtár-sorozat új tagjai több egységre kiterjedő, moduláris skálázhatóságot kínálnak, így lehetővé teszik felhasználóik számára a könyvtárak igény szerinti, rugalmas bővítését. Az egyszerű üzemeltetésről és az alacsony összköltségről felhasználóbarát vezérlőpanel és távmenedzselő interfész gondoskodik.

A HP, felismerve a kis- és közepes vállalkozások mindennapos problémáit, munkájuk kihívásait, az ilyen vállalkozások számára is elérhetővé tette az Adaptív Infrastruktúra kezdeményezés előnyeit. A fejlődő vállalkozások adaptálhatják a gyors és egyszerű változtatás lehetőségét a ProLiant Essentials szotftvercsomagokba integrált menedzsment eszközök segítésével. Az Adaptív Infrastruktúra kezdeményezés által kijelölt utat folytatva a vállalat most három új HP ProLiant ML300 sorozatú kiszolgálót is bejelentett. Az ML300 sorozat tagjai nagyvállalati szintű funkcionalitást nyújtanak egy asztali számítógép áráért, lehetővé téve a fejlődő vállalkozások számára, hogy többet nyújtsanak -- kevesebbért.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról