:

Szerző: Barna József

2002. szeptember 30. 21:38

A SiS hamarosan piacra dobja AMD platformhoz szánt új chipkészletét

Az x-bit labs információi szerint a SiS nem dobja piacra SiS746 típusjelű lapkakészletét; helyette az eredetileg jövő év első negyedévére tervezett SiS746FX kerül piacra még ebben a hónapban.

Az x-bit labs információi szerint a SiS nem dobja piacra SiS746 típusjelű lapkakészletét; helyette az eredetileg jövő év első negyedévére tervezett SiS746FX kerül piacra még ebben a hónapban.

A SiS eredetileg három új chipkészletet dobott volna piacra AMD Athlon és Duron processzorokhoz. A SiS746 a nyilvánosságra hozott specifikációk szerint támogatja a 8x AGP interfészt, és 1,06 Gbyte/sec sebességű MuTIOL buszon csatlakozik a SiS693 southbridge chiphez. A korábbi tervek szerint ezt követte volna a SiS746DX, mely kizárólag a DDR400 tervezetnek megfelelő memóriamodulok támogatásában tért volna el elődjétől. Amint azonban arról beszámoltunk, ezt a terméket a DDR400 körüli viták miatt törölte útitervéből a cég.

A SiS746FX pedig abban különbözik a fenti chipektől, hogy hivatalosan is támogatja a 333 MHz-es rendszerbuszt használó Athlon XP processzorokat. Ennek megjelentetését eredetileg a jövő év első negyedévére tervezte a vállalat. Azonban minthogy az AMD már az idén, egészen pontosan holnap, piacra dobja gyorsabb rendszerbuszt igénylő, 2700+ és 2800+ modellszámot viselő processzorait, a SiS úgy döntött, a SiS746 helyett azonnal a SiS746FX chipeket jelenteti meg.

Az x-bit információi szerint a SiS746FX sorozatgyártása két héten belül megkezdődik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.