Szerző: Ady Krisztián

2002. szeptember 30. 19:07

VIA KT400 chipkészletes alaplapok az EPoX-tól

Némileg lemaradva versenytársai mögött a tajvani EPoX a múlt héten jelentette be VIA KT400 chipkészletre épülő alaplapjait. Az EP-8K9A2+ és EP-8K9A3+ között csupán a Serial ATA-vezérlő megléte, illetőleg a támogatott RAID meghajtók száma a különbség.

[HWSW] Némileg lemaradva versenytársai mögött a tajvani EPoX a múlt héten jelentette be VIA KT400 chipkészletre épülő alaplapjait. Az EP-8K9A2+ és EP-8K9A3+ között csupán a Serial ATA-vezérlő megléte, illetőleg a támogatott RAID meghajtók száma a különbség.

Az EP-8K9A2+ 6PCI, 1 AGP 8X, valamint 3 DDR DIMM-foglalatot tartalmaz. Ez utóbbiakba maximum 3 Gbyte-nyi DDR400/333/266 típusú memóriamodul helyezhető. Az alaplapon a KT400 north bridge mellett természetesen már a VT8235 south bridge található, amely támogatja az Ultra ATA-133 meghajtókat és az USB 2.0-eszközöket, valamint integrált hatcsatornás audiovezérlővel rendelkezik. A lapon továbbá található egy Silicon Image Serial ATA-vezérlő, egy HighPoint RAID-vezérlő, valamint egy Ethernet kontroller is.

Az EP-8K9A3+ gyakorlatilag minden tekintetben megegyezik a fenti modellel, az egyetlen különbség, hogy nem tartalmaz Serial ATA-vezérlőt, valamint hogy a HighPoint HPT374 kétcsatornás IDE RAID-vezérlő kapott rajta helyet. Ennek köszönhetően a laphoz akár nyolc meghajtó is csatlakoztatható.

Mindkét alaplap remek túlhajtási paraméterekkel bír. BIOS-ból állítható a magfeszültség, a processzor órajele, az AGP- és memóriafeszültség.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról