Szerző: Ady Krisztián

2002. szeptember 30. 15:31

Az olaszországi WIND a Nokiát választotta multimédiás üzenetküldési szolgáltatása szállítójául

Az olaszországi Wind mobilszolgáltató a Nokia MMS-megoldását választotta a júliusban indult, kereskedelmi multimédiás üzenetküldési szolgáltatásához.

Az olaszországi Wind mobilszolgáltató a Nokia MMS-megoldását választotta a júliusban indult, kereskedelmi multimédiás üzenetküldési szolgáltatásához.

Az MMS-t Olaszországban elsőként beindító Wind szolgáltató a Nokia platformján alapuló, kereskedelmi MMS-szolgáltatását 2002 júliusának elején mutatta be. Az emberek közötti multimédiás üzenetváltás lehetőségének biztosítása mellett a Wind olyan alkalmazás- és felhasználó közti szolgáltatásokat is kínál, mint az infotainment (információs szolgáltatások szórakoztató formában), a szórakoztatás, és a csevegés.

A két vállalat közötti megállapodás szerint a Nokia végponttól végpontig terjedő MMS-megoldást szállított a Windnek. A megoldás a Nokia MMS-központot, a nem MMS-képes telefonok támogatását és a hosszútávon megőrzendő üzenetek tárolására létrehozott személyes album-alkalmazást biztosító Nokia multimédiás terminálátjárót, valamint a Wind ügyféltáborának felmérésére szolgáló Nokia profilszervert is tartalmazza. A Nokia emellett a vállalat első, digitális fényképezőgépet is tartalmazó, MMS-képes mobilterminálját, a Nokia 7650 telefont is szállítja a Wind felhasználói számára.

A megoldás kiegészítéseként és a kész MMS-tartalmak zökkenőmentes elfogadtatása érdekében a Nokia egy, főként az olasz fejlesztői közösséget megcélzó MMS-fejlesztői verseny beindításában is támogatta a Windet. Egyéni pályázók és cégek egyaránt jelentkezhettek, mivel a részvétel legfontosabb feltétele az MMS-ben és a felhasználókat célzó tartalmakban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása volt. A versenyre jelentkező közel 300 fejlesztő olyan MMS-ötletekkel látta el a Windet, melyek a mobil tartalomletöltés, a böngészés, és a streaming területén jövőbeli együttműködéshez vezetnek majd. A nyertesek kihirdetésére a tervek szerint október környékén kerül sor.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról