Szerző: Vörös Péter

2000. május 2. 09:21

A tőzsde első reakciója a Microsoft javasolt feldarabolására pozitív

A részvényárfolyam tegnap 3,69$-ral (több, mint 5%-kal) 73,44$-ra emelkedett tegnap - ez persze még mindig jelentősen a tavaly decemberi közel 120$ alatt van. Múlt pénteken a felperes amerikai Igazságügyi Minisztérium ill. az államok azt kérték az illetékes szövetségi bírótól, hogy darabolják két részre a szoftvergyártó óriást, mivel az visszaél(t) az operációs rendszerek piacán szerzett monopolhelyzetével.
A tőzsde mostani reagálása természetesen nem tekinthető úgy, mintha a befektetők áldásukat adnák a feldarabolásra - de azt igenis jelentheti, hogy ez utóbbi kilátásai sem egyértelműen negatívak, mivel az esetleges utódcégek (egy op rendszert ill. egy alkalmazásokat gyártó cég) magukban is bőségesen életképesnek bizonyulhatnak, annak ellenére, hogy a jelenlegi helyzetből fakadó előnyöket már nem élvezhetnék.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról