:

Szerző: castor

2002. szeptember 24. 16:50

Steve Ballmer: Microsoft-közösséggel a Linux térnyerése ellen

Steve Ballmer
Steve Ballmer
[ZDNet] Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója tegnap Londonban a cég egyes termékeit és szolgáltatásait mint tenyerüket ismerő felhasználók (ún. Most Valued Professionals, MVP) előtt szót ejtett a Linuxról is. Mint mondta, a Microsoftnak nincs arra módja, hogy az árak tekintetében versenyre keljen a Linuxszal, azonban szakértő felhasználóinak segítségével a Linuxnál és az arra írt alkalmazásoknál jobb termékeket dob majd piacra.

Ballmer elismerte, hogy a Linux igen komoly ellenfél. Mint kiemelte, a Linux nem fog úgy eltűnni, mint például a Novell, nem mehet tönkre, hiszen gyakorlatilag pénz nélkül indult. A Linux ereje nem a többnyire ingyenes szoftverekben, hanem sokkal inkább az elhivatott közösségben rejlik, tette hozzá. A Microsoft éppen ezért az MVP-kre támaszkodva saját szakértői közösséget kíván létrehozni, amely a linuxos közösség mintájára összekapcsolja a fejlesztőket a felhasználókkal, akik beleszólhatnak a termékek fejlesztésébe. Ballmer közölte: a Microsoft-közösség kialakításának előmozdítása érdekében a vállalat fontolgatja, hogy a Shared Source program keretében az állami és oktatási intézmények mellett az MVP-k számára is hozzáférhetővé teszi majd a Windows forráskódját.

Az MVP-ket a Microsoft többnyire online fórumokból választja ki. Ők azok a profi felhasználók, akik mélyrehatóan ismerik a cég egyes termékeinek vagy szolgáltatásainak minden csínját-bínját, és e tudásukat ezeken a fórumokon lelkesen meg is osztják az érdeklődőkkel. A vállalat kilenc éve választ ki (illetve maguk a felhasználók választanak) ilyen szakképzett felhasználókat, akiknek a száma jelenleg 1200 főre tehető.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 15:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.