Szerző: Bodnár Ádám

2002. szeptember 24. 14:06

Csökkent a Palm negyedéves forgalma

[CNET, WSJ] A kéziszámítógépeket és szoftvereket forgalmazó Palm tegnap hozta nyilvánosságra első pénzügyi negyedéves eredményeit. A vállalat forgalma jelentősen csökkent, ugyanakkor pro forma vesztesége kisebb volt az elemzők várakozásainál. A Palm úgy számol, hogy már a jelenlegi negyedév során nullszaldós eredményt érhet el.

HIRDETÉS

[CNET, WSJ] A kéziszámítógépeket és szoftvereket forgalmazó Palm tegnap hozta nyilvánosságra első pénzügyi negyedéves eredményeit. A vállalat forgalma jelentősen csökkent, ugyanakkor pro forma vesztesége kisebb volt az elemzők várakozásainál. A Palm úgy számol, hogy már a jelenlegi negyedév során nullszaldós eredményt érhet el.

Az augusztus 30-án véget ért első pénzügyi negyedévben a Palm nettó vesztesége 258,7 millió dollárra, részvényenként 45 centre rúgott, míg az egy évvel korábbi hasonló időszakban 32,4 millió dolláros, 6 centes nettó veszteséget könyvelt el a cég. E veszteség oroszlánrésze, 219,1 millió dollár azonban az adózással kapcsolatos könyvelési változtatásoknak tudható be. Ezt és az egyéb egyszeri költségeket nem számítva a vállalat vesztesége 36,4 millió dollárt, részvényenként 6 centet tett ki. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők 8 centes részvényenkénti veszteségre számítottak.


A Palm egyik új modellje, a Tungsten T

A cég negyedéves árbevétele 172,3 millió dollárt tett ki, szemben az egy évvel ezelőtti időszak 214,3 millió dolláros forgalmával. Egy júniusi befektetői találkozón a cég pénzügyi vezérigazgatója, Judy Bruner 175-185 millió dolláros negyedéves árbevételt jósolt.

A jövőt tekintve a vállalat számos más piaci szereplőhöz hasonlóan óvatos. Amint azt Bruner elmondta, a felhasználói költések bizonytalanok, míg a vállalati költések továbbra is igen gyengék. Ezért a Palm a jelenlegi negyedévben arra számít, hogy árbevétele 10-15%-kal lesz alacsonyabb, mint a tavalyi év hasonló időszakában elért 290 millió dollár. Ugyanakkor a cég bízik abban, hogy a negyedév során nullszaldós lehet.

A vállalat egyben közölte, hogy kézigépeinek átlagos eladási ára 167 dollárra esett vissza az előző negyedéves 216 dollárról. A cég a negyedév során 819 000 darab készüléket forgalmazott, eddig összesen pedig 19 milliót. A Palm operációs rendszert használó, forgalomban lévő készülékek száma pedig elérte a 24 milliót.

A vállalat október 28-án új termékeket jelent be, melyek teljesen új márkanéven kerülnek forgalomba. Az otthoni felhasználóknak szánt, alsó kategóriás gépek neve "Zire", míg az üzleti felhasználókat megcélzó csúcskészülékeké "Tungsten".

A Palm tőzsdezárás után hozta nyilvánosságra negyedéves eredményeit. A cég értékpapírjainak értéke a rendes kereskedésben 4,1%-kal 76 centre nőtt.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 18:03

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.