Szerző: Bodnár Ádám

2002. szeptember 24. 09:42

Csempészett számítógépek: a vásárlók gépeit is lefoglalhatják

[Magyar Hírlap] Egy kétszázmillió forint értékű csempészett számítógépalkatrész-szállítmány lefoglalásával sikerült felszámolni egy évek óta működő nemzetközi csempészbandát. A bűncselekmény-sorozat magyar és görög résztvevői több év alatt mintegy 2 és félmilliárd forint értékben csempésztek Magyarországra számítógépalkatrészeket -- adta hírül a Magyar Hírlap .

[Magyar Hírlap] Egy kétszázmillió forint értékű csempészett számítógépalkatrész-szállítmány lefoglalásával sikerült felszámolni egy évek óta működő nemzetközi csempészbandát. A bűncselekmény-sorozat magyar és görög résztvevői több év alatt mintegy 2 és félmilliárd forint értékben csempésztek Magyarországra számítógépalkatrészeket -- adta hírül a Magyar Hírlap.

A több budapesti székhelyű céget érintő nyomozás során kiderült: az alkatrészeket a valós érték töredékéről bemutatott számlák alapján vámkezelték. A Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnokságának nyomozói külföldi vámhatóságokat is megkerestek az ügyben.

A nyomozók az adóhivatal bevonásával próbálják kideríteni a korábbi szállítmányokból Magyarországon forgalomba került alkatrészek értékesítésének körülményeit és végcélját. A Magyar Hírlap szerint nem kizárt, hogy a nyomozók a számítógépek vásárlóit is felkeresik, s a körülmények függvényében döntenek arról: lefoglalják-e a vasakat jelenlegi tulajdonosaiktól.

A csempészektől lefoglalt mintegy kétszázmillió forint értékű alkatrészeket rövid időn belül törvényes csatornákon keresztül értékesítik a hatóságok.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról