Szerző: roberto

2002. szeptember 23. 21:46

A tajvani Hon Hai jelentős megrendelést kapott a Nintendótól

[AsiaBizTech] Tajvani források szerint a Hon Hai Precision Industry Co., Ltd. nemrég 347 millió dolláros megrendelést kapott a Nintendótól Game Boy és GameCube játékkonzolok gyártására. A Hon Hai már jó ideje gyártja a Sony PS és PS2 konzolokat.

[AsiaBizTech] Tajvani források szerint a Hon Hai Precision Industry Co., Ltd. nemrég 347 millió dolláros megrendelést kapott a Nintendótól Game Boy és GameCube játékkonzolok gyártására. A Hon Hai már jó ideje gyártja a Sony PS és PS2 konzolokat.

Az első, 347 millió dolláros megrendelés próbagyártása már el is indult, a tömegtermelés októbertől várható. A jelentések szerint jövőre a megrendelések elérhetik a 722 millió dollárt.

A két cég közötti titoktartási megállapodás miatt a Hon Hai nem nyilatkozik az ügylettel kapcsolatban. Azonban a Delta Electronics Corp., amely a megrendeléssel kapcsolatos csatlakozókat szállítja, megerősítette, hogy a Hon Hai nemrég felvette a kapcsolatos az egyik nagy japán játékkonzol-gyártóval és sikerült is jelentős megrendeléshez jutnia. Ennél több részletet nem hozott nyilvánosságra a Delta Electronics.

Ha a hír igaz, akkor a Hon Hai az egyetlen OEM játékkonzol-gyártó, amely egyszerre képes gyártani konzolokat a világpiac első három helyén álló cégének, a Sonynak, a Microsoftnak és a Nintendónak.

A Hon Hait 1974-ben alapították műanyagtermékek gyártására, és a cég 1981 óta gyárt elektronikai alkatrészeket, ma pedig a legnagyobb nemzetközi megrendelők számára készítenek különféle elektronikai és számítástechnikai alkatrészeket. A Hon Hai fokozatosan bővíti tevékenységi körét, a korábban csak asztaliszámítógép-összeszereléssel foglalkozó cég immár gyárt barebone PC-ket, játékkonzolokat, mobiltelefonokat, TFT-LCD kijelzőket és notebookokat is. Az utóbbi években különféle elektronikai termékek teljes vertikális gyártási kapacitását építette ki a cég.

Jelenleg a Hon Hai havi forgalma 578 millió dollár, a szakértők szerint ez hamarosan jelentősen emelkedhet, mivel a vállalat folyamatosan bővíti tevékenységét mind Tajvanon, mind más országokban (elsősorban Kínában).

A Hon Hai az utóbbi időkben jelentősen erősítette szerepét a játékkonzol-piacon. 2001-ben a Sony újabb PS2-megrendeléseket adott a cégnek, mivel a kereslet nagyon erős volt a konzol iránt. A Hon Hai akkor jelentősen növelte PS2-gyártókapacitását az igények kielégítése érdekében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról