Szerző: Barna József

2002. szeptember 23. 15:09

Elliptikus görbén alapuló kriptográfiai algoritmussal segíti az OpenSSL projekt munkáját a Sun Microsystems

[Sun Microsystems, LWN] A Sun Microsystems az elmúlt héten

Sun Microsystems[Sun Microsystems, LWN] A Sun Microsystems az elmúlt héten a San Franciscó-i SunNetwork konferencián jelentette be, hogy a Sun Microsystems Laboratories elliptikus görbén (az ellipszis, parabola, hiperbola általánosításain) alapuló kriptogáfiai algoritmusával járul hozzá az OpenSSL projekt munkájához.

Az EEC (Elliptic Curve Cryptography) nyilvános kulcsú titkosítás ugyanolyan biztonságot nyújt, mint a jelenleg elterjedt titkosítási algoritmusok, de jóval rövidebb kulcsokra van szüksége. Egy 163 bites elliptikus görbén alapuló rendszer képes ugyanazt nyújtani, mint egy 1024 bites RSA rendszer, ami a felhasználói oldalon a gyorsabb számításokban, kevesebb sávszélesség- és memóriaigényben csapódik le, épp ezért az EEC a hordozható eszközök számára ideális technológia.

Az OpenSSL projekt tagjai napjaink domináns internetes prokolljának, az SSL-nek egy nyílt forráskódú, keresztplatformos verzióját fejlesztik, a projekt munkájának támogatásával a Sun Microsystems a vezetéknélküli eszközök biztonságos internetes kommunikációjának alapjait igyekszik megteremteni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.