Szerző: Barna József

2002. szeptember 20. 11:29

A Microsoft Shared Source: kétezer-háromszázból csupán százötvenen kíváncsiak a Windows forráskódjára

[Silicon.com] A Microsoft másfél éve indult

Microsoft[Silicon.com] A Microsoft másfél éve indult Shared Source kezdeményezése, amelynek nyomán bizonyos ügyfeleknek (pl. rendszerintegrátoroknak, nagyvállalatoknak, kutatóintézeteknek) lehetőségük nyílik a Windows 2000, a Windows XP és a .NET forráskódjának megtekintésére, nem aratott átütő sikert. A forráskód megtekintésére jogosult ügyfelek egyébként nem láthatják a teljes kódot, csupán annak mintegy 90 százalékát, ugyanis a többi külső cégek szoftverszabadalma alatt áll, vagy kiadása veszélyeztetné a Microsoft versenyképességét.

Az elmúlt 18 hónapban a Microsoftnak 2300 olyan ügyféllel volt dolga, amely a Shared Source szigorú szabályai szerint jogosult volt a forráskód megtekintésére, de közülük csupán 150 ügyfél élt a kód megtekintésének lehetőségével. Jason Matusow, a Microsoft Shared Source programjának igazgatója szerint ebből az derül ki, hogy a nyílt forráskódú szoftverek világának csupán a mítosza az, hogy mindenki kíváncsi a kódra. A teljes cikk a silicon.com-on olvasható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról