:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. szeptember 20. 10:49

Változások a United Linux csoportnál

[Linux and Main, HWSW] A United Linux (UL) csoport tagjai a héten

United Linux[Linux and Main, HWSW] A United Linux (UL) csoport tagjai a héten tanácskozást tartottak, amelyen egy külső szakembert, Paula Huntert bízták meg a a csoportot irányító bizottság vezetésével. Hunter korábban a Compaqnál is dolgozott, mostani megbízása előtt pedig a Xevo Corp. marketingrészlegének alelnöke volt. Hunter elmondta, hogy a vezetése alatt a következő száz napban a konzorcium elsősorban a hardver- és szoftvergyártóknak kínált hitelesítési program felfuttatására, újabb UL-tagok toborzására, és a UnitedLinux 1.0 kiadására fog koncentrálni.

A tanácskozáson Gregory Blepp, a SuSE egyik vezetője és a United Linuxot irányító bizottság tagja újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a SuSE az SCO Group (korábban Caldera International) csaknem teljes fejlesztőgárdáját felszippantotta. Andy Nagle, az SCO Group képviselője ehhez annyit fűzött hozzá, hogy a döntést az SCO Group (Caldera) korábbi vezetője, Ransom Love azért hozta, hogy egy teljesen integrált fejlesztőgárda jöhessen létre. A UL új vezetője, Paula Hunter szerint a jövőben is várható erőforrás-áthelyezés a közös célok elérése érdekében.

A jelek szerint tehát a csoporton belül egyre dominánsabb szerepet tölt be a SuSE, különösen annak fényében, hogy a négy UL-tag vállalat (Conectiva, SCO Group, SuSE, Turbolinux) közül kettőnél jelentős változások történtek. Amint arról már korábban beszámoltunk, a Caldera International nevet változtatott, és bizonyos vélemények szerint az új név új, a Linuxra kevésbé koncentráló vállalati stratégiát is takar. Eközben a Turbolinuxot egy japán cég, a Software Research Associates (SRA) vásárolta fel, és múlt héten az is kiderült, hogy a korábbi tervekkel ellentétben a United Linux 1.0 gyakorlatilag a SuSE Linux Enterprise Server (SLES) egy változata lesz, és minden UL-re épülő termék a SuSE YaST2 telepítő- és beállítóprogramot fogja használni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.