Szerző: Ady Krisztián

2002. szeptember 19. 14:10

Megjelent a LindowsOS operációs rendszer 2.0 verziója

A Lindows.com szerdán bejelentette, hogy elérhető a LindowsOS operációs rendszer 2.0 verziója, amely számos újdonságot tartalmaz, többek között javított hálózati támogatást, több, mint 800 nyomtató felismerését, valamint új kezelőfelületet. A LindowsOS 2.0 a korábbinál fejlettebb funkciókat biztosít a hordozható gépek tulajdonosainak, például bővebb energiagazdálkodási beállítási lehetőségeket és a cég bejelentése szerint egyszerűbben telepíthetők a vezeték nélküli hálózati kártyák is.

LindowsOS A Lindows.com szerdán bejelentette, hogy elérhető a LindowsOS operációs rendszer 2.0 verziója, amely számos újdonságot tartalmaz, többek között javított hálózati támogatást, több, mint 800 nyomtató felismerését, valamint új kezelőfelületet. A LindowsOS 2.0 a korábbinál fejlettebb funkciókat biztosít a hordozható gépek tulajdonosainak, például bővebb energiagazdálkodási beállítási lehetőségeket és a cég bejelentése szerint egyszerűbben telepíthetők a vezeték nélküli hálózati kártyák is.

A LindowsOS a nyílt forráskódú Wine projekt eddigi babérjait kívánja learatni azáltal, hogy olyan funkciókkal bővül, melyek többek között megkönnyítik a rendszer és a programok telepítését, járatlanabb felhasználók számára is könnyen átlátható grafikus kezelőfelületet biztosítanak, valamint egyszerűen teszik lehetővé a windowsos fontok használatát Linuxon -- mondta egy korábbi interjúban Michael Robertson, a Lindows.com vezérigazgatója. Robertson azt állítja, hogy Wine kiforrottabb változatának implementálásával lehetővé válik majd a Linux népszerűsítése olyan felhasználók körében is, akik korábban vonakodtak azt használni.

A vállalat azonban egyre inkább háttérbe szorítja a Windows-kompatibilitás kérdését, ezért sokan szkeptikusak azzal a nézettel szemben, hogy a LindowsOS a jövőben leválthatja a Windowst. Az operációs rendszert elsősorban a Windows-alkalmazások futtatására tervezték, azonban egyelőre számos probléma merült fel. A cég weboldala diplomatikusan csak ennyit közöl, hogy "a célunk, hogy futtarhatóvá tegyük a legnépszerűbb Windows-alkalmazásokat.. a legszélesebb körben a Microsoft Office 2000-t teszteltük, ez a 'leginkább kompatibilis'".

A LindowsOS operációs rendszer ára 99 dollár, azonban ebben benne foglaltatik egy egy éves hozzáférés a vállalat webhelyén található "Click-n-Run Warehouse" szoftverkönyvtárhoz, ahonnan több, mint 1000 különféle program tölthető le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról