:

Szerző: Ady Krisztián

2002. szeptember 18. 10:54

Október elején jelenik meg a SuSE Linux 8.1

[SuSE] A SuSE tegnap jelentette be, hogy október

SuSE Linux[SuSE] A SuSE tegnap jelentette be, hogy október hetedikétől lesz kapható a SuSE Linux 8.1-es (nemzetközi) verziója. A 2.4.19-es kernelre épülő rendszer elődjéhez képest rengeteg újdonsággal fog szolgálni, a hírek szerint sokat változott a disztribúció beállítóprogramja, a YaST2, fejlesztések várhatók a csomagkezelésben, és egy-két új YaST modul is bemutatkozik a következő verzióban.

Az alapértelmezett grafikus felület a KDE 3.0.3-as verziójára épül, ehhez a felhasználók többféle irodai csomagot választhatnak, a rendszer a KDE 3-hoz készült 1.2-es KOffice-t és az OpenOffice 1.0.1-et is tartalmazni fogja. A SuSE 8.1 a multimédiában is tud újat mutatni: a magyar fejlesztésű UHU Linux után a SuSE Linuxba is bekerül a Gereöffy Árpád vezetésével fejlesztett MPlayer csomag és K3B néven egy új, könnyen kezelhető CD-író alkalmazás fog bemutatkozni. Friss szerverszoftverek is lesznek az disztribúcióban, többek közt az Apache 2.0.40, a Samba 2.2.5, és az eddigi Sendmail helyett a Postfix lesz az alapértelmezett MTA (Mail Transfer Agent). Az alapértelmezett fordító a GCC 3.2-es verziója lesz.

A rendszer szokás szerint két változatban lesz kapható, a Personal változat (3 CD, 60 nap telepítési támogatás) ára 40 dollár, a Professional változat ára (7 CD / 1 DVD, 90 nap telepítési támogatás) 80 dollár lesz, a SuSE Linux 8.1 frissítés pedig 50 dollárba kerül majd. A honosított verzióról egyelőre még nincs hír.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.