:

Szerző: Vörös Péter

2002. szeptember 17. 15:40

Nagyobb teljesítményű processzorral és még több szoftverrel kínálja Sun Fire V100 és 280R szervereit a Sun

Már két belépő szintű szerverét is nagyobb teljesítménnyel és további extrákkal kínálja a Sun Microsystems.

Már két belépő szintű szerverét is nagyobb teljesítménnyel és további extrákkal kínálja a Sun Microsystems.

A Sun Fire V100 rackhez optimalizált szerverek már 550 és 650 megahertzes UltraSPARC IIi processzorokkal kaphatók -- így ugyanazért az árért a gép teljesítménye akár 30 százalékkal nagyobb, nagyobb a cache mérete, valamint a gépbe épített memória mennyisége is. Szintén jóval nagyobb értéket kínál a Sun Fire 280R szerver, amelyben az 1,015 gigahertzes UltraSPARC III Cu processzor található. Az akár 17 százalékkal nagyobb teljesítmény mellett a Sun Fire 280R rendszerhez most már ingyenesen jár a webes szolgáltatások készítéséhez szükséges valamennyi szoftver.

A Sun Fire V100 szerver egy egyprocesszoros, 1U magas, "azonnal használható" rendszer, amely teljeskörű megoldást kínál 1000 USD alatti áron. A Sun Fire V100 szerverhez webszerver-szoftver (Sun ONE Web szerver, Sun ONE Active Server Pages és Apache HTTP Server), távoli felügyelet (Lights Out Management) és egy, a telepítést és felügyeletet megkönnyítő rendszerkonfigurációs kártya is jár.

A webes infrastruktúra-szolgáltatásokhoz is ideális szerver az új processzorokkal még vonzóbb megoldást kínál webkiszolgáláshoz, tűzfal- és biztonsági rendszerekhez, proxy/cache-megoldásokhoz, hitelesítéshez, DNS-hez, tudományos kutatáshoz, tervezéshez és alkalmazásfejlesztéshez egyaránt.

A Sun Fire 280R szerver a webes szolgáltatások ideális platformja: a következő negyedévtől alapkiépítésben jár hozzá a Sun ONE Application Server 7, Platform Edition és a Sun ONE Studio 4 fejlesztőeszköz Community és Mobile kiadásai. A Sun előre telepíti a Solaris 8 operációs rendszert és az Apache webszervert is, valamint egy speciális csomag keretében, kifejezetten a biztonságos webes szolgáltatásokhoz adja a Sun Crypto Accelerator 1000 Secure Socket Layer titkosítási kártyát is.

A Sun Fire 280R szerveren szintén használható a további biztonsági funkciókat kínáló Solaris 9 operációs rendszer. Titkosítással védhető az érzékeny adatkapcsolatok forgalma, továbbá a gépbe bekerült egy vállalati erősségű tűzfal/VPN-megoldás, javult az egypontos bejelentkezés (single sign-on) és hatékonyabban blokkolható a nem kívánt felhasználók hozzáférése. A Sun Fire 280R szerver egyike a Sun ONE Network Identity megoldások és iForce peremhálózat- védelmi megoldások kifejezetten ajánlott platformjainak.

A Sun Fire V100 szerver 550 vagy 650 megahertzes UltraSPARC IIi processzorral, 512 KB lapkára szerelt L2 cache-sel, maximum 2 GB memóriával és max. 80 GB belső tárolóeszközzel már 995 dolláros listaártól kapható az Egyesült Államokban.

A Sun Fire 280R szerverben két nagyteljesítményű UltraSPARC III Cu processzor, max. 4,8 GB/s sebességű Sun Fireplane összeköttetési rendszer, redundáns, elölről hozzáférhető tápegység, Fibre Channel merevlemezek és távoli rendszervezérlő (RSC) található. A két 1,015 gigahertzes processzorral, 2 GB memóriával, két 36 GB-os 10000 rpm FC-AL meghajtóval, redundáns tápegységgel, DVD-olvasóval és RSC-vel felszerelt szervert már 19995 USD listaáron kínálja a Sun.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 11:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.