:

Szerző: Vörös Péter

2002. szeptember 16. 19:38

Japánban már kapható a forradalmian új hűtővel szerelt ABIT OTES videokártya

Japánban már kapható a speciális hűtőrendszerrel felszerelt ABIT OTES videokártya, amely az NVIDIA GeForce4 Ti 4200 grafikus chipre épül.

Japánban már kapható a speciális hűtőrendszerrel felszerelt ABIT OTES videokártya, amely az NVIDIA GeForce4 Ti 4200 grafikus chipre épül.

Az OTES (Outside Thermal Exhaust System) névre keresztelt hűtési technológia jelenleg szabadalmaztatás alatt áll. Az ABIT szerint az OTES segítségével akár 15 százalékkal alacsonyabb hőmérsékletet lehet elérni, mint a hagyományos ventilátorok alkalmazásával. A számítógépházon kívüli levegőt hasznosító rendszer impresszív látványt nyújt, kérdés, hogy a 7200 ford/perc sebességű ventilátor mekkora zajt csap.

A 64 Mbyte 3,6 ns memórával szerelt kártya Japánban 21800 jenbe (44600 forintba) kerül, a 128 Mbyte-os verziót egyelőre még nem árusítják.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.