:

Szerző: roberto

2002. szeptember 16. 11:21

Az Adobe részvényárfolyama több mint 12%-kal nőtt az eredménybejelentés után

Bruce Chizen
Bruce Chizen
Az Adobe Systems részvényárfolyama pénteken 2,32 dollárral (12,57%-kal) 20,77 dollárra emelkedett, miután a cég bejelentette, hogy harmadik pénzügyi negyedéves nyeresége nőtt az előző év hasonló időszakához képest és a jelenlegi negyedévre szezonális növekedést jelzett előre a vállalat.

Csütörtökön a tőzsdei zárás után az Adobe közölte, hogy az augusztus 30-án véget ért pénzügyi negyedévben a nettó nyereség 17%-kal 47,2 millió dollárra (részvényenként 19 centre) emelkedett. A negyedéves befektetés veszteségek 89,3%-kal 4,2 millió dollárra csökkentek, ez elegendő volt ahhoz, hogy ellensúlyozza azt, hogy a forgalom valamelyest alacsonyabb, 284,9 millió dollár volt.

"A lejjebb szállított becslések meghaladását és a negyedik negyedéves becslések fenntartását kisebbfajta győzelemnek tekintjük, ez rövid távon pozitívum a részvény számára" -- jegyezte meg a Thomas Weisel Partners brókercég.

Bruce Chizen, az Adobe elnök-vezérigazgatója megjegyezte, hogy a kemény környezet ellenére a vállalat növekedésre számít a jelenlegi negyedévben, e mögött elsősorban a fotó és videoszerkesztő szoftverek (Photoshop, Photoshop Elements és Premiere) iránti kereslet fog állni.

Chizen elmondta, hogy az Acrobat eladásai is növekednek, az Adobe olyan cégeket céloz meg a termékkel, amelyek az Acrobatot formattált dokumentumok Weben keresztül történő küldésére használják.

Az Adobe negyedik pénzügyi negyedéves forgalomelőrejelzése 285-300 millió dollár. Ez növekedés a harmadik pénzügyi negyedévhez és az előző év negyedik pénzügyi negyedévéhez (264,5 millió dollár) képest, bár ez utóbbit jelentősen lehúzták a szeptember 11-ei események hatásai.

Több elemző vitte feljebb előrejelzéseit a novemberben véget érő negyedévet illetően, közöttük a Merrill Lynch, a U.S. Bancorp Piper Jaffray, a Credit Suisse First Boston és a Morgan Stanley elemzői. Eugene Munster, a U.S. Bancorp elemzője "piaci teljesítmény"-ről "túlteljesít"-re vitte fel az Adobe részvénybesorolását a közelgő új Acrobat verzió megjelenése előtt.

Ugyanakkor néhány elemző óvatosan tekint a cég 2003-as pénzügyi éve elé. A Merrill Lynch lejjebb szállította 2003-as forgalomcélkitűzését, hivatkozva a végpiacok gyengeségére.

William Lennan, a WR Hambrecht & Co. elemzője változatlanul hagyta a részvény besorolását és a 2003-as előrejelzéseket. Lennan főként az Acrobat és a Photoshop miatt aggódik, mivel e két program hozza a cég összes forgalmának 25-25%-át.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.