:

Szerző: Barna József

2002. szeptember 14. 19:09

Az Epson Kowa a Szabad Szoftver Alapítvány felhívása után eltávolított webhelyéről két szoftvert

GNUs
GNU's Not Unix[Epson Kowa] Az Epson termékekhez linuxos szoftvereket fejlesztő japán Epson Kowa Corp. eltávolított két linuxos szoftvert is webhelyéről, miután a Szabad Szoftver Alapítvány (FSF, Free Software Foundation) felhívta a cég figyelmét arra, hogy az ImageScan! for Linux nevű, szkennerekhez készített program a vállalat által terjesztett formájában nem egyeztethető össze a GNU GPL feltételeivel. Később kiderült, hogy a cég Photo Image Print System for Linux nevű szoftvere sem felel meg a GNU GPL feltételeinek, így az Epson Kowa ideiglenesen felfüggesztette az ImageScan! és a Photo Image Print System letöltési lehetőségét. A cég arra kéri az említett szoftverek felhasználóit, hogy az új verziók megjelenésekor frissítsenek. A linux alatti nyomtatókezelésben fontos szerepet betöltő GhostScript csomaghoz készült Epson lézernyomtató-meghajtók továbbra is elérhetőek a vállalat honlapján.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.