:

Szerző: Barna József

2002. szeptember 13. 15:44

Újabb Drivezilla merevlemezt jelentett be a Western Digital

A Western Digital ma jelentette be, hogy piacra dobja gigászi méretű Drivezilla merevlemezének megnövelt méretű cache-sel szerelt változatát. A 200 Gbyte kapacitású WD Caviar Special Edition immár 8 Mbyte-os pufferrel rendelkezik.

[HWSW] A Western Digital ma jelentette be, hogy piacra dobja gigászi méretű Drivezilla merevlemezének megnövelt méretű cache-sel szerelt változatát. A 200 Gbyte kapacitású WD Caviar Special Edition immár 8 Mbyte-os pufferrel rendelkezik.

A cég által nemes egyszerűséggel "Drivezilla" becenévvel illetett merevlemez a jelenleg elterjedt csúcskategóriájú fogyasztói PC-k kapacitásához képest 80 Gbyte-os előrelépést jelent -- jelenleg a csúcskategóriájú PC-kben 120 Gbyte-os winchester található, amelyekből természetesen többet is beépíthetnek a gyártók, bár erre egyelőre ritkán van példa.


Nem kell többé kaviár?

A Western Digital arra számít, hogy olyan felhasználók fogják értékelni a megnövekedett kapacitást, akik a PC-t videók és fotók szerkesztésére és tárolására használják, vagy más multimédiás feladatokat hajtanak végre. Természetesen az új meghajtót fel lehet használni munkaállomásokban, vagy akár belépő szintű szerverekben is.

Az EIDE csatolófelületre illeszkedő Caviar 200 GB SE tányérjai 7200 rpm-mel pörögnek. A cég szerint a 8 Mbyte méretű puffernek köszönhetően a merevlemez adatátviteli sebessége jelentősen megnő, és a hagyományos, 2 vagy 4 Mbyte-os pufferrel rendelkező merevlemezeknél folyamatosabb adatátvitel érhető el.

A Drivezilla Caviar 200 GB Special Edition már megvásárolható a cég online boltjában és értékesítési partnereinél. A Western Digital egyben azt is közölte, hogy október 1-től három év garanciát vállal Caviar Special Edition sorozatú merevlemezeire.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.