Szerző: castor

2002. szeptember 13. 21:09

A Texas Instruments jelfeldolgozó processzorai is támogatják majd a Windows Media 9-et

[Yahoo] Újabb gyártó támogatja a Microsoft nemrég bemutatott Windows Media 9 kodekjeit, a Texas Instruments C64x DSP-i elég nagy teljesítménnyel rendelkeznek ahhoz, hogy a jelfeldolgozó processzorok valós idejű Windows Media tömörítést hajtsanak végre. A TMS320C64x DSP-platform 600 MHz-es frekvencián fut. A Texas Instruments a chip előnyeit és képességeit a ma megnyitott International Broadcasting Convention koferencián mutatta be Amszterdamban.

[Yahoo] Újabb gyártó támogatja a Microsoft nemrég bemutatott Windows Media 9 kodekjeit, a Texas Instruments C64x DSP-i elég nagy teljesítménnyel rendelkeznek ahhoz, hogy a jelfeldolgozó processzorok valós idejű Windows Media tömörítést hajtsanak végre. A TMS320C64x DSP-platform 600 MHz-es frekvencián fut. A Texas Instruments a chip előnyeit és képességeit a ma megnyitott "International Broadcasting Convention" koferencián mutatta be Amszterdamban.

A továbbfejlesztett video- és audiotömörítést nyújtó eljárásokat hardveresen támogató Texas Instruments DSP-kre épített set-top-boxok, hordozható készülékek kiváló minőségű filmek és zenei állományok lejátszására lesznek alkalmasak, akár hálózati környezetben is, hálózaton keresztül is. A chipekre épített digitális videorögzítők, merevlemezes felvevők hosszabb felvételek eltárolására lehetnek képesek változatlan kapacitás és képminőség mellett.

A Texas Instruments által bemutatott béta változatú Windows Media 9 enkóder 720x480 pixeles felbontásban, 30 kép/másodperces sebességgel rögzítette a bemenetre érkező videoanyagot. A chipet gyártó TI a DSP-k köré épített referencia dizájn mintapéldányait 2003 januárjában mutatja majd be.

Az új video- és audiokodek az MPEG-4-hez hasonlóan kisebb állományméretet, vagy azonos méret mellett jobb minőséget eredményezhet. A cég számításai szerint akár 20%-os megtakarítás is elérhető a file-méretben vagy a szükséges sávszélességben. Az audiokodek hatcsatornás, 24 bites stream elkészítését is lehetővé teszi, ami új távlatokat nyithat a koncertek, filmek weben keresztüli sugárzásában.

A Windows Media 9 mellett számtalan cég tette le névjegyét. A béta megjelenésével egy időben több mint 60 partner jelezte, hogy támogatja a Windows Media 9-et, többek között a movie-on-demand szolgáltatást nyújtó Intertainer és CinemaNow, valamint az audioszolgáltatást nyújtó FullAudio és Pressplay.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról