:

Szerző: Barna József

2002. szeptember 12. 18:25

Különleges alaplap a kínpadon: AOpen AX4B-533 Tube alaplap tesztje

[Digit-Life.com] Alig három hónapja történt, hogy az AOpen bemutatta a világ egyik legfurcsább alaplapját. Az AOpen AX4B-533 alaplapján ugyanis az AC97 kodek mellett egy valódi rádiócsöves erősítő is helyet kapott. Várható volt, hogy előbb-utóbb valamelyik nagyobb teszteléssel foglalkozó oldal is lecsap az új, különleges jövevényre.

[Digit-Life.com] Alig három hónapja történt, hogy az AOpen bemutatta a világ egyik legfurcsább alaplapját. Az AOpen AX4B-533 alaplapján ugyanis az AC'97 kodek mellett egy valódi rádiócsöves erősítő is helyet kapott. Várható volt, hogy előbb-utóbb valamelyik nagyobb teszteléssel foglalkozó oldal is lecsap az új, különleges jövevényre.

Az Aopen AX4B 533 Tube alaplap az Intel 845E chipkészletre és ICH-4 déli hídra épül. Négy USB porttal, ATA-100-vezérlővel rendelkezik. A csöves "előfok" állítólag melegebb hangzást hoz ki az alaplapi AC'97 kodekből.


Fotó: Digit-Life.com

Az AOpen a Realtek 6-csatornás audiovezérlőjét használta fel alaplapján, s külön csatlakozási felületet készített, hogy az alaplapon lévő csöves "előfokot" saját hangkártyánkkal is élvezhessük. Az alaplap két analóg kimenetét a Sovtek 6922 "dual-triode" csöve hajtja meg. Az AOpen tájékoztatása szerint prémium minőséget biztosító alkatrészeket használtak, mint például REL MultiCap kondenzátorokat, Cardas kábelezést.


Magas harmonikus torzítás...

A tesztelést a RightMark Audio Analyzer 4-es verziójával készítette a Digit-Life, a cikk itt olvasható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 07:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.