:

Szerző: Ady Krisztián

2002. szeptember 11. 11:37

Nincs több Windows a cégnél -- vállalati igényekhez szabott desktop Linux kiadását tervezi a Red Hat és a Sun is

[ITWeek] Az ITWeek információi szerint a Red Hat a

Red Hat Linux[ITWeek] Az ITWeek információi szerint a Red Hat a következő három hónapban egy vállalati PC-kre szabott Linux-disztribúcióval fog előrukkolni, és a Sun Microsystems is hasonló tervekkel foglalkozik. A Sun a jövő héten tartandó SunNetwork konferencián fog beszámolni linuxos terveiről, a cég vezérigazgatója, Scott McNealy szerint a Linux különösen ott hasznos, ahol a hálózat és az internet elérése fontos.

Michael Tiemann, a Red Hat műszaki vezérigazgatója az ITWeek-nek elmondta, hogy a Red Hat vállalati desktop rendszerének neve valószínűleg Red Hat Technical Workstation lesz. Ez lesz a Red Hat első próbálkozása az üzleti desktop operációs rendszerek piacán. A hagyományos Red Hat Linux disztribúcióval ellentétben (amit főleg programozók és szakemberek használnak, és gyakran -- évenként kétszer -- új verzió jelenik meg belőle) a Technical Workstation-ből csak kétévenként fog új verzió megjelenni, ami megkönnyíti a külső vállalatok számára a termék támogatását.

Tiemann azt is elmondta, hogy a Windows XP nagyon sok, a korábbi Windows-verziók biztonsági problémáinak megoldását a Windows XP-től remélő vállalatot elkeserített. Az informatikai vezetők kezdik felismerni, hogy nem tudják megoldani ezeket a biztonsági problémákat, és ez teremti meg számunkra [a Red Hat számára] a lehetőséget a desktop piacon. Tiemann abból sem csinált titkot, hogy a Technical Workstation a GNOME grafikus munkakörnyezetre fog épülni, és olyan programokkal lesz ellátva, mint a Mozilla böngészőprogram-csomag és az OpenOffice irodai csomag.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.