Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. szeptember 11. 10:14

KOffice 1.2: a KDE környezet integrált irodai programcsomagjának új kiadása

[KDE.org] A KDE Projekt tegnap sajtóközleményt adott

K Desktop Environment[KDE.org] A KDE Projekt tegnap sajtóközleményt adott ki arról, hogy elkészült a KDE környezet integrált irodai programcsomagjának harmadik jelentős kiadása, a KOffice 1.2. David Faure, a KOffice egyik fejlesztője és a szoftvercsomag kiadásfelelőse a megjelenés kapcsán elmondta, hogy a a KOffice hihetetlenül sokat fejlődött az előző, 1.1-es kiadás óta. A KOffice 1.2 lehetőségeiről és újdonságairól a bejelentés szövegében találhatunk összefoglalót. A friss KOffice a KDE augusztusban megjelent 3.0.3-as verzióját egészíti ki teljes asztali munkakörnyezetté.

A programcsomag szövegszerkesztőt (KWord), táblázatkezelőt (KSpread), bemutatókészítőt (KPresenter), folyamatábra-szerkesztőt (Kivio) és jelentéskészítő alkalmazást (Kugar) tartalmaz, a beágyazható objektumokon keresztül pedig a grafikonkészítő (KChart) és a képletszerkesztő (KFormula) komponensek is elérhetőek. Az új KOffice előre fordított bináris csomagjai a kde.org-ról tölthetőek le Conectiva, Mandrake, Slackware, SuSE és Turbolinux disztribúciókhoz, a forráskód lefordításához a fejlesztők a GCC 2.95-ös verzióját ajánlják.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról