:

Szerző: Barna József

2002. szeptember 10. 16:13

IBM CATIA tervező szoftverek a hazai műszaki felsőoktatásban

[Mmd] Debrecenben az Informatika a Felsőoktatásban 2002 című konferencia sajtótájékoztatóján Dr. Detrekői Ákos, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora jelképesen átvette az ingyenes, oktatási CATIA licenceket tartalmazó csomagot, melyet az IBM Magyarországi Kft. részéről Ákos György, GMB Sales Manager nyújtott át.

[Mmd] Debrecenben az "Informatika a Felsőoktatásban 2002" című konferencia sajtótájékoztatóján Dr. Detrekői Ákos, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora jelképesen átvette az ingyenes, oktatási CATIA licenceket tartalmazó csomagot, melyet az IBM Magyarországi Kft. részéről Ákos György, GMB Sales Manager nyújtott át.

Ákos György kifejtette, hogy az IBM Magyarországi Kft. fontos feladatának tekinti az általa forgalmazott és a legmagasabb műszaki elvárásoknak is megfelelő CATIA CAD/CAM/CAE tervező rendszer megismertetését a műszaki felsőoktatás oktatóival és hallgatóival. A felsőoktatás támogatása által a frissen diplomázott mérnökök tudása kiegészül a legmagasabb szintű és a már Magyarországon is széles körben elterjedt tervező rendszer ismeretével, fokozva értéküket nemcsak belföldön, de a külföldi munkaerőpiacon is.

A CATIA bevezetésének kezdeti lépéseként az IBM összesen 200 darab ingyenes oktatási licencet adományoz öt műszaki felsőoktatási intézménynek:

  • Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
  • Miskolci Egyetem
  • Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Kara
  • Budapesti Műszaki Főiskola
  • Széchenyi István Egyetem

Az öt műszaki felsőoktatási intézmény számára átadásra kerülő CATIA licencek ipari értéke meghaladja az 1,1 milliárd Ft-ot. Az ingyenes licencek lehetővé teszik a CATIA szoftver kezdetekben fakultatív és a későbbiekben alaptantervi oktatásának beindítását.

Az oktatók képzését, a folyamatos technikai támogatást és segítségnyújtást az IBM üzleti partnere, a HAITEC Kft. segítségével kínálja fel. Az oktatási anyag elkészítését meglévő oktatói anyagaival, illetve szakmai támogatással segíti a cég.

Az érdeklődés felkeltése és az oktatás minél gyorsabb beindulása érdekében az IBM háromfős csapatok számára tanulmányi versenyt hirdet meg. A csapatok egy diákból, egy oktatóból és egy külső konzulensből szerveződnek egy olyan tanulmány elkészítésére, melyben a CATIA felhasználásának előnyeit kell érzékeltetni. A tanulmányi verseny győztesei komoly jutalomban részesülnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.