Szerző: Vörös Péter

2002. szeptember 10. 10:50

Az ATI a vártnál gyengébb negyedéves eredményekre számít

[CNET, WSJ] A kanadai ATI Technologies tegnap profitfigyelmeztetést tett közzé. A vállalat elsősorban a PC-piac gyengülését teszi felelőssé a vártnál rosszabb negyedéves eredményekért.

[CNET, WSJ] A kanadai ATI Technologies tegnap profitfigyelmeztetést tett közzé. A vállalat elsősorban a PC-piac gyengülését teszi felelőssé a vártnál rosszabb negyedéves eredményekért.

A cég tegnap azt közölte, hogy az augusztus 31-én véget ért negyedik pénzügyi negyedévben 235-240 millió dolláros árbevételre számít, míg a részvényenkénti nyereség 0-2 cent között várható. A grafikus processzorairól ismert vállalat júniusban még 5-7 centes részvényenkénti profitot jelzett előre. A vártnál gyengébb eredményekért a PC-piac és különösképpen a noteszgépek piacának visszaesése áll, közölte a cég.

Ugyanakkor a vállalat azt is hangsúlyozta, hogy a jelenlegi negyedévben kétszámjegyű növekedésre számít, elsősorban a cég felső kategóriás grafikus processzora, a Radeon 9700 sikerének köszönhetően. Amint David Orton, az ATI elnöke fogalmazott: "A PC-piac folytatódó gyengesége ellenére örülünk az új termékeink iránti erős keresletnek. Minden piaci szegmensünkben javítjuk a pozíciónkat újabb partnerek megnyerésével, ami, úgy hisszük, a piaci részesedésünkön is nyomot hagy majd." Orton szerint az ATI jó úton halad afelé, hogy 2003-ban felülmúlja a PC-piac fejlődési ütemét.

Az ATI október 2-án hozza nyilvánosságra negyedik pénzügyi negyedéves eredményeit. A vállalat papírjai tegnap 30 centtel alacsonyabban, 8,80 kanadai dolláron zártak a torontói börzén.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról