Szerző: Vörös Péter

2002. szeptember 10. 10:50

Az ATI a vártnál gyengébb negyedéves eredményekre számít

[CNET, WSJ] A kanadai ATI Technologies tegnap profitfigyelmeztetést tett közzé. A vállalat elsősorban a PC-piac gyengülését teszi felelőssé a vártnál rosszabb negyedéves eredményekért.

HIRDETÉS

[CNET, WSJ] A kanadai ATI Technologies tegnap profitfigyelmeztetést tett közzé. A vállalat elsősorban a PC-piac gyengülését teszi felelőssé a vártnál rosszabb negyedéves eredményekért.

A cég tegnap azt közölte, hogy az augusztus 31-én véget ért negyedik pénzügyi negyedévben 235-240 millió dolláros árbevételre számít, míg a részvényenkénti nyereség 0-2 cent között várható. A grafikus processzorairól ismert vállalat júniusban még 5-7 centes részvényenkénti profitot jelzett előre. A vártnál gyengébb eredményekért a PC-piac és különösképpen a noteszgépek piacának visszaesése áll, közölte a cég.

Ugyanakkor a vállalat azt is hangsúlyozta, hogy a jelenlegi negyedévben kétszámjegyű növekedésre számít, elsősorban a cég felső kategóriás grafikus processzora, a Radeon 9700 sikerének köszönhetően. Amint David Orton, az ATI elnöke fogalmazott: "A PC-piac folytatódó gyengesége ellenére örülünk az új termékeink iránti erős keresletnek. Minden piaci szegmensünkben javítjuk a pozíciónkat újabb partnerek megnyerésével, ami, úgy hisszük, a piaci részesedésünkön is nyomot hagy majd." Orton szerint az ATI jó úton halad afelé, hogy 2003-ban felülmúlja a PC-piac fejlődési ütemét.

Az ATI október 2-án hozza nyilvánosságra negyedik pénzügyi negyedéves eredményeit. A vállalat papírjai tegnap 30 centtel alacsonyabban, 8,80 kanadai dolláron zártak a torontói börzén.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 17:08

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.